Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Solar richt zich op de corebusiness en conceptverkoop

In 2017 wordt de Deense Country Manager benoemd tot CEO, wat een verhoogde focus op de kernactiviteiten en conceptverkoop betekent.

Bij het aannemen van Jens Andersen als nieuwe CEO in 2017, vergroot Solar haar focus op de kernactiviteiten. Drie strategische aandachtsgebieden worden onderscheiden en zij moeten de financiële doelstellingen ondersteunen richting 2020. De aandachtsgebieden zijn strategische leveranciers, industriële focus en operational excellence.

 

De samenwerking met de strategische leveranciers moet leiden tot meer conceptverkoop aan de klanten. Nieuwe klantconcepten zijn toegevoegd en nu omvat Solar Solar Plus, Solar Light, Solar Netto, Solar Cable, Solar Project, Solar Heat en Solar Tools. Tegelijkertijd zien we een hernieuwde focus op het werken in verschillende markten en daarmee het bereiken van belangrijke synergieën.

Intussen is een Scandinavische industriële verkooporganisatie opgericht met speciale aandacht voor Total Cost of Ownership (TCO). Door oplossingen te leveren voor grote klanten die grensoverschrijdend actief zijn, wil Solar hen helpen hun totale kosten te verlagen, bijvoorbeeld door strategische consolidatie van sourcing en leveranciers.

In de centrale magazijnen begint Solar het magazijnbeheersysteem SAP eWM (extended Warehouse Management) te implementeren. Bovendien wordt het automatische opslagsysteem AutoStore in verschillende magazijnen geïmplementeerd.

In lijn met de voortgezette strategie van winstgevende groei verkoopt Solar haar verliesgevende bedrijfsactiviteiten in Oostenrijk en België in 2018. Vervolgens wordt ook het opleidingsbedrijf Scandinavian Technology Institute afgestoten en wordt Solar School opnieuw opgericht onder eigen management van Solar.

Aan de andere kant versterkt Solar in 2019 haar marktpositie op het gebied van verwarming en sanitair, evenals klimaat en energie in Zweden. Dit wordt gedaan door geselecteerde delen van de Zweedse bedrijfsactiviteiten van Onninen AB te verwerven.

Digitalisering, verstedelijking en elektrificatie

Gedurende deze jaren veranderen megatrends zoals digitalisering, verstedelijking en elektrificatie de samenleving en Solar heeft een solide positie binnen alle drie de gebieden.

Het klimaatdebat neemt toe en ook Solar vergroot de focus op de groene transitie. Dit wordt onder meer gedaan door een met zonnepanelen overdekte parkeerplaats in te richten op het hoofdkantoor van de groep in Vejen. De faciliteit is opgericht in het 100-jarig jubileumjaar in 2019 en zorgt voor groene energie voor het eigen datacenter van het bedrijf en stroom voor elektrische auto's. Tegelijkertijd werkt het als een commercieel display, zodat de oplossingen aan klanten kunnen worden gepresenteerd. Het concept wordt op de markt gebracht onder de naam "SunDryve" in relatie tot de zon, rijden en de auto droog houden onder de zonnepanelen.

Solar loopt weer eens voorop en daagt de wereld om ons heen uit met het doel een nieuwe bedrijfsruimte te genereren. In feite heeft het bedrijf zojuist een algemeen doel gedefinieerd; We dagen onze passie uit om waarde toe te voegen.

Het uitdagen en de moed hebben om verandering te creëren is de reden dat Solar al 100 jaar bestaat. Tegenwoordig is Solar een groene, digitale sourcing en services onderneming die haar klanten helpt de productiviteit te verhogen en die oplossingen levert die een duurzaam gebruik van hulpbronnen garandeert. Dit kan alleen worden bereikt met de hulp van 3.000 toegewijde medewerkers die met respect voor de geschiedenis werken aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van het bedrijf.

En ze worden ondersteund door de meerderheidsaandeelhouder van Solar, het Fonds van 20 december, dat afkomstig is van de oprichter van Solar, Jacob Jørgensen. Na een generatieverschuiving is het fonds nu de vierde generatie van de familie, wat ervoor zorgt dat de familie van de oprichter de band met Solar blijft behouden en de richting van het bedrijf helpt bepalen.

“De steun voor Solar is sterk en geworteld in de statuten van het fonds. Het primaire doel van het Fonds van 20 december is om de ontwikkeling van Solar op lange termijn te ondersteunen en het succes ervan te helpen waarborgen. Daarom hebben we natuurlijk bepaalde eisen met betrekking tot de resultaten van het bedrijf, net als elke andere aandeelhouder. Dat zijn de voorwaarden voor een beursgenoteerde onderneming ”, zegt Thomas Borum, voorzitter van de raad van bestuur van het Fonds van 20 december, en hij voegt eraan toe:

“Gebaseerd op de kernwaarden van het bedrijf, Bezieling, Moed en SmartFun, moet Solar in de toekomst ook innovatief zijn en een schepper van verandering om waarde te creëren voor klanten en aandeelhouders - en interessante werkmogelijkheden voor de werknemers. We zijn de volgende 100 jaar begonnen, waarin Solar ongetwijfeld nieuwe wegen zal inslaan. Het zal heel interessant zijn om dat te volgen.”

Dit was het twaalfde en laatste hoofdstuk in Solars historie. Wij kijken uit naar de volgende 100 jaar!