Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Consolidatie en efficiëntie

Een nieuwe focus

Na verschillende overnames richt Solar zich op consolidatie en efficiëntie.

In 2006, na bijna twee decennia van snelle groei, zowel organisch als via acquisities, intensiveert Solar haar focus op bedrijfsconsolidatie, met Flemming H. Tomdrup, de nieuw aangestelde CEO vooraan.

Solar heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke internationale groothandel in de Noord-Europese markt. In de afgelopen 22 jaar is de omzet gestegen van 1 miljard DKK naar 1 miljard EUR.

Het is tijd om de bedrijven samen te brengen volgens één gemeenschappelijke strategie, onder de naam One Solar. De strategie zal zorgen voor de continue ontwikkeling en groei van Solar als bedrijf. Solar verenigt alle krachten voor een nog sterker Solar, dat klaar is om de toekomst te ontmoeten en uit te dagen.

Het Nieuwe Solar 2010

In 2007 lanceert Solar de driejarige strategie «New Solar 2010».Om de financiële doelstellingen van de groep tegen 2010 te bereiken, worden de focusgebieden Groei, Efficiëntie en Mensen geïmplementeerd. De continue groei van de groep wordt gewaarborgd door de organische groei van de bedrijven. Efficiëntie- en consolidatiebeloningen worden verzameld om ervoor te zorgen dat de winstgevendheid en de competenties van medewerkers en management in kaart worden gebracht en ontwikkeld, zodat het sociaal kapitaal van de groep overeenkomt met de groeiambities van het bedrijf in de toekomst.

Solar - Stronger Together

In 2008 initieert Solar een proces dat moet leiden tot meer branding van Solar, als onderdeel van de strategie. Alle werknemers van de dochterondernemingen zijn betrokken en zien een groter gevoel van solidariteit. Het zijn sterke en gepassioneerde Solar medewerkers onder één vlag; de slogan "Stronger together". Hiermee identificeren ze zich met de nieuwe missie, visie en waarden van het bedrijf.

Tegelijkertijd wordt het IWS-serviceconcept van Solar geïntroduceerd (Integrated Workflow System). Met dit systeem optimaliseren Solar en de klant hun samenwerking en het zorgt voor de meest efficiënte en winstgevende oplossing voor beide partijen.

Solar Lean Way

In 2007 besloot het hele Solar managementteam (SMT) om LEAN te introduceren als een hulpmiddel om de operaties en de vele processen in het bedrijf efficiënter te maken. Met een LEAN Academy wordt de LEAN-cultuur zorgvuldig in het bedrijf ingevoerd en wordt het een centraal onderdeel in de organisatie van het dagelijkse werk.

In 2010 wordt Solar bekroond met de Confederation of Danish Industry's Productivity Award op basis van een succesvolle LEAN-implementatie en de opmerkelijke resultaten die het bedrijf heeft bereikt, ondanks een wereldwijde financiële crisis.

Bekijk onze award

Solar 8000 - een belangrijke reis van SGS naar SAP

De vele acquisities en de snelle uitbreiding naar nieuwe markten hebben een aanzienlijke druk uitgeoefend op het bedrijfssysteem dat Solar zelf heeft ontwikkeld, SGS (Solar Group System). Op basis van een uitgebreide SGS-Renewal Business Case besluit Solar de overstap naar SAP te initiëren met het project Solar 8000.

Solar 8000 bewerkstelligt de implementatie van groepgestandaardiseerde bedrijfsprocessen die worden ondersteund door het IT-systeem SAP. Hetzelfde IT-platform in alle bedrijven. Eén managementreferentie met geharmoniseerde gegevens uit een gemeenschappelijke groepsdatabase.

Solar 8000 maakt Solar's bedrijf toekomstbestendig, het genereert een verhoogde efficiëntie en workflows worden geoptimaliseerd door de werknemers de beste praktijken over grenzen heen te laten delen.

Een flexibele organisatie en subliem verandermanagement zorgen voor een succesvolle overstap van SGS naar SAP in de komende jaren. Tot nu toe is dit het grootste en belangrijkste project in de geschiedenis van het bedrijf.

In 2010 is Solar 8000 als eerste in de rij in Solar Noorwegen geïmplementeerd. Daarna wordt het belangrijke bedrijfssysteem uitgerold in de andere dochterondernemingen.

Competentieontwikkeling via Solar Business Academy en Solar School

Met People als focusgebied wordt een grensoverschrijdende HR-organisatie opgericht. Met Solar Navigator en Solar Business Academy worden managers in heel Solar uitgedaagd en opgeleid om hun werknemers te ontwikkelen. Dit moet hen competent en voorbereid maken om zakelijke uitdagingen aan te gaan, zowel op lange als op korte termijn.

Solar initieert de grootste investering in training en ontwikkeling van medewerkers, wanneer Solar Business Academy wordt opgericht. 250 lijnmanagers van de dochterondernemingen nemen deel aan het GLP-programma van Solar (Group Leadership Program). Maar Solar Business Academy gaat niet alleen over het opleiden van managers. De academie heeft in totaal vijf trainingsgebieden; 1) Zakelijke basisvaardigheden, 2) Lean & Process, 3) Projectmanagement, 4) Talentontwikkeling en 5) Leiderschap.

Tegelijkertijd initieert Solar ook het ontwikkelingsconcept Solar School in alle dochterondernemingen. De school biedt onder andere competentie verbeterende cursussen van een meer technische aard aan alle klanten en medewerkers van het bedrijf.

SAP Go Live

Volg de intense voorbereidingen tot het evenement en zie hoe Project Management Office (PMO) en onze IT-afdeling bijna dag en nacht werken om het gemeenschappelijke doel te bereiken.

Solar Blue Energy

In 2008 ontwikkelt Solar het concept voor energieoptimalisatie - Blue Energy, dat overal energie-efficiënte oplossingen moet introduceren. Het jaar daarop wordt het kenniscentrum Solar Explorium ingehuldigd door de Deense minister van Klimaat en Energie, Connie Hedegaard. In Solar Explorium laat Solar zien hoe de nieuwste technologie en producten kunnen worden gebruikt om energie-efficiënte oplossingen te vinden die de wereldwijde klimaatsituatie ten goede komen, aan ingenieurs, architecten en installateurs. De spelers in de industrie tonen grote interesse in het concept en de succesvolle lancering wordt gevolgd door een Explorium op wielen waar een Blue Energy-truck 100 geselecteerde steden in de vijf belangrijkste markten in Noord-Europa bezoekt.

One Solar

Een efficiënt bedrijf met een hoog serviceniveau 

In november 2013, wanneer CEO Flemming H Tomdrup aankondigt dat hij eind april 2014 zal aftreden, zien we een verenigd Solar dat samen sterker is geworden door te leven naar de waarden van Solar, glow, courage en smartfun. Een bedrijf dat klaar is om de toekomst uit te dagen.

 

Houd ons in de gaten voor het volgende hoofdstuk, waarin we ingaan op de periode waarin Solar verandert in een sourcing- en services onderneming.

 

Blue Energy Truck on tour

De Blue Energy kubus

Marketing materiaal