Klantcases

Solar Industrie TDC baat bij maatwerkoplossingen Solar

Technical Development Corporation (TDC) in Kampen, onderdeel van de ITM Group, is de toonaangevende fabrikant van machines voor de OTP (Other Tobacco Products) markt. Het brede productportfolio van TDC beslaat de gehele OTP-markt. Van doseren en verpakken van tabak in zakken, stand-up zakken en speciale verpakkingen tot verpakken in blikken.

Lees meer
Solar Industrie Solar weet wat er leeft

Jac. De Vries Elektrotechniek uit Middenbeemster is gespecialiseerd in industriële elektrotechniek en onderscheidt zich door z’n oplossingsgerichtheid. Directeur Ronald Wiering legt uit waarom het zo belangrijk is installaties in teamverband met elkaar te maken. ‘Onze opdrachtgevers beschouwen ons als een partner die met hen meedenkt en waar ze op kunnen vertrouwen en bouwen. Wij zien Solar net zo: een partner die zowel voor ons als onze opdrachtgevers vertrouwd is en oplossingen aandraagt.’

Lees meer
Power quality en Solar Insight Optimalisatie verbruik én proces smaakt naar meer

Solar heeft met de twee nieuwe diensten Power Quality en Solar Insight het proces en de energiehuishouding van snoepproducent Matthijs verbeterd. Zo bespaart dit familiebedrijf jaarlijks duizenden euro’s en neemt het z’n verantwoordelijkheid op weg naar een schonere wereld. Met Solars monitoring als basis bleek zelfs de investering in een tweede trafo overbodig.

Lees meer
Power Quality Cofac klaar voor de toekomst met optimale Power Quality

Solar Industrie heeft bij Cofac in Ede, producent van dak- en gevelelementen van aluminium composiet, de energiehuishouding geoptimaliseerd. De problemen ontstonden na de verhuizing van Cofac. Directeur Niels Blauwiekel: 'Onze CND-machine begon plotseling te haperen. Vervuilde elektriciteit bleek de boosdoener. Ik wist niet eens dat het bestond.'

Lees meer
VMI Efficiencyslag AVR met uitbesteed voorraadbeheer

Lag de nadruk de voorbije decennia wat betreft logistiek vooral op processen binnen de organisatie, vandaag de dag ligt de focus veel meer op het beheersbaar maken en verbeteren van de logistieke processen in de toeleveringsketen. Een vergaande stap daarin is Vendor Managed Inventory (VMI), oftewel het uitbesteden van het voorraadbeheer. AVR uit Rozenburg maakt er sinds kort succesvol gebruik van.

Lees meer
Technische Services Voor Hoeflon zijn problemen uitdagingen

Tien jaar terug was Hoeflon nog een eenmanszaak van oprichter Gert van Hoef die werkte vanuit een schuur op het terrein van zijn ouders. Inmiddels telt de Barneveldse specialist in mini-kranen dertig medewerkers. Begin oktober werd de nieuwbouw in gebruik genomen die Hoeflon in staat stelt haar afnemers nog beter te bedienen. Solar is al vanaf de start vaste leverancier en groeide letterlijk met Hoeflon mee.

Lees meer
Technische services Solar brengt schakelkasten DANVO Bakeries in kaart

DANVO Bakeries produceert en bakt als familiebedrijf al ruim 25 jaar lang diepvriesbrood. Van Heusden doet bij de inventarisatie van de schakelkasten een beroep op de Technische Services van Solar. “Zo lang ik in het vak zit, zo lang werk al samen met Solar. Niet alleen als leverancier van elektrotechnische componenten, maar ook als partner die van A tot Z met je meedenkt en oplossingen aandraagt.

Lees meer