Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

1-0413-28_Solar_Hafonorm_Algonomy_banner_1540x200px_2.jpg

Actieperiode: t/m 31 januari 2023

Hafonorm PV, EV en WP veilige groepenkasten

De energietransitie is in volle gang. We gebruiken steeds meer apparatuur zoals zonnepanelen (PV), elektrische auto’s (EV) en warmtepompen (WP). De ‘nieuwe wereld’ brengt nieuwe eisen met zich mee aan energieverdelers. ABB biedt praktische oplossingen met de vertrouwde Hafonorm groepenkasten.

ABB biedt binnen het Hafonorm-programma diverse groepenkasten die speciaal geschikt zijn voor het aansluiten van PV, EV en WP. Deze beschikken bijvoorbeeld over ruimte voor extra groepen, zwaardere bedrading en 63 A aardlekschakelaars. Deze voorzieningen kunnen brand door overbelasting voorkomen. De nieuwe PV, EV en WP-veilige groepenkasten stel je eenvoudig samen in de Hafonorm Configurator. Ook hebben we een aantal standaard PV-EV-WP Hafonorm groepenkasten ontwikkeld in zowel enkele als dubbele kasten.

ABB_Hafonorm_usp.jpg

Veilig aansluiten van zonnepanelen
Het aansluiten van een PV-installatie op de bestaande of nieuwe verdeler veroorzaakt parallelle invoeding. Hierdoor kan de belasting van de aardlekschakelaars en bedrading te hoog worden met als gevolg warmteontwikkeling. De PV-veilige groepenkasten van ABB zijn standaard voorzien van zwaardere bedrading en een 63 A aardlekschakelaar.

Veilig aansluiten en monitoren van de laadpaal
Met de toename van het aantal hoogbelastende systemen in woningen, waaronder het opladen van elektrische auto’s, neemt de behoefte aan het efficiënt sturen van de energiestromen toe. Het principe van load management of load balancing wordt ook gebruikt bij EV-laadclusters waarbij het beschikbare vermogen dynamisch wordt verdeeld over het aantal elektrische auto’s dat aan de laadpalen staan. De groepenkasten van Hafonorm kunnen optioneel worden uitgebreid met deze mogelijkheid.

Veilig aansluiten van de warmtepomp
Een warmtepomp is een relatief nieuw systeem in de (thuis)installatie. Dit brengt een continue stroomvraag met zich mee (2 à 3 kW). Bovendien beschikken veel warmtepompinstallaties over een elektrische bijverwarming om bij erg koude buitentemperaturen toch aan de warmtevraag te kunnen voldoen. De warmtepompveilige groepenkastenconfiguraties van ABB voldoen aan de vereisten van deze continue belasting.

Koop nu