Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Van een enkele laadpaal tot een volledig laadplein

Uitgebreid aanbod EV-laadpalen

De markt voor EV-charging is volop in ontwikkeling en de vraag naar laadoplossingen neemt flink toe. Solar biedt je een breed aanbod aan laadpalen en accessoires van diverse leveranciers. Ook kun je bij ons terecht voor advies over loadbalancing, verrekening en de elektrische installatie.

Onze EV-specialisten ontzorgen je graag en nemen alle aspecten rond laadoplossingen hierin mee. Of je nu een laadpaal nodig hebt voor de privéauto of een volledig laadplein wilt aanleggen voor zakelijk gebruik, wij helpen je met het realiseren van de juiste oplossing.

Neem contact op voor advies op maat

Laders

Een uitgebreid aanbod A-merk laadstations.
Naar de webshop

Laadkabels

Voor elk type aansluiting een geschikte kabel.
Naar de webshop

Stroom- en Datakabel

Ontdek de stroom- en datakabel in één.
Naar de webshop

Accessoires

Van laadpaal en betonsokkel tot RFID-tag.
Naar de webshop

Hoe kies je het juiste laadstation?

Je klant zoekt een efficiënte en juiste laadoplossing voor zijn elektrische of hybride auto(s). Dan is het belangrijk om je klanten te informeren over wat ze daadwerkelijk nodig hebben voordat je een oplaadpunt kunt installeren. Wat is de benodigde capaciteit van de lader en voldoet de stroomverdeling hieraan? Is er behoefte aan een toegangscontrole (sleutel of RFID)? En is het nodig om het stroomverbruik te verrekenen?

Onze EV-specialisten zijn je graag van dienst en hebben uitgebreide kennis over de systemen en de benodigde materialen. Ook kunnen zij adviseren in:

● Laadpaaloplossingen voor particulier gebruik indien gewenst
   in combinatie met zonnepanelen
● Ontwerpen en doorrekenen van een laadplein inclusief het ontwerp en bouw
   van de verdeelkast(en)
● Het optimaliseren van je energiehuishouding door loadbalancing
● Toetsen of zakelijke toepassingen voldoen aan de laatste regelgeving

Van aanvraag tot uitlevering. Wij ontzorgen je met de volledige project-, logistieke ondersteuning en installatie. We bieden laadoplossingen van diverse leveranciers, waaronder: ABB, Schneider, Alfen en Mennekes.

De behoefte kan variëren van een enkele ‘domme’ laadpaal tot een groot laadplein inclusief loadbalancing en verrekening. Ongeacht de vraag kun je op Solar vertrouwen. Van ons assortiment met bekende A-merken zijn de meest gangbare modellen ruim op voorraad en daardoor snel leverbaar. Vandaag besteld is morgen in huis. 

Vraag vrijblijvend een advies

ABB laadpaal

ABB AC oplaadpunt voor electrische voertuigen. Dit artikel is geschikt voor verrekening omdat deze is uitgerust met een MID-Meter.

Bekijk artikel

Alfen laadpaal

De Alfen EVE single Pro-Line is het complete oplaadpunt voor het opladen van een elektrisch voertuig. En met de extra configuraties gemakkelijk naar wens aan te passen.

Bekijk artikel

Schneider Electric laadpaal

De allernieuwste laadoplossing van Schneider Electric, de EVlink Pro AC biedt betrouwbaar, flexibel, slim en duurzaam laden met verhoogde veiligheid om de beschikbaarheid te maximaliseren.

Bekijk artikel

Mennekes laadpaal

Mennekes Amtron Compact, is de competitieve basis laadpaal voor thuisgebruik in het bekroonde AMTRON design.

Bekijk artikel

Training Laadpalen adviseren, ontwerpen en installeren

De markt voor e-mobility is volop in beweging. Zo groeit niet alleen het aantal elektrische auto’s op de weg, maar ook het aantal beschikbare modellen. Volgens de IEA waren dit er eind 2021 maar liefst 450. En wist je dat sinds maart 2020 laadpalen verplicht zijn bij parkeerplaatsen met meer dan 10 parkeerplekken? Kortom de vraag is groot en dus is er ook veel behoefte aan installateurs met voldoende kennis van laadpalen.

Om een elektrische auto, of batterij op wielen, effectief te gebruiken is het opladen van de auto belangrijk. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Laad de auto op in 1 of meerdere fasen? Welke groepenkast is geschikt? Zijn laadpalen te integreren in de bestaande installatie en is deze eenvoudig uit te breiden? In de training ‘Laadpalen adviseren, ontwerpen en installeren’ verzorgd door Solar Opleidingen leer je alles rondom laadpalen. Van praktisch ontwerp tot veilige installatie.

De training is praktisch van aard en je maakt kennis met verschillende typen (slimme) laadpalen van merken als ABB, Schneider en Alfen. Na het volgen van deze training kun je jouw klanten goed adviseren over e-mobility en maak je de juiste keuzes met betrekking tot laadinfrastructuur.

Meld je aan