Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Klantcases

Hier vind je een selectie van onze Industrie klantcases

Big data

Big data uitdaging Beenen B.V.

Het toepassen van big data is een veel gebruikte term. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? en wat zijn de voordelen ervan? Om erachter te komen hoe Beenen B.V. dit heeft gedaan gaan we in gesprek met Jan Vellema en Harry van Wieren.

Lees meer
Technische ondersteuning

Solar ondersteunt de technische dienst van Sonac

Bij Sonac produceren 35 medewerkers in 4 ploegen 24 uur per dag proteïnes en vetten voor de voedingsindustrie. Veiligheid staat daarbij voorop, de productie moet niet stil komen te staan.

Lees meer
Elektrotechnisch ontwikkelingstraject

Kreber innoveert prill-proces

Kreber uit Vlaardingen ontwerpt, bouwt en ondersteunt hoogwaardige prill-apparatuur voor internationale chemische bedrijven. Het bedrijf innoveert continu. Bij de bouw van een nieuwe prill-toren voor onderzoek naar verbreding van het toepassingsgebied van dit bijzondere proces denkt, ontwikkelt en innoveert Solar mee.

Lees meer
Marine & Offshore

Besturingsspecialist DCS altijd in beweging

De Nederlandse scheepvaart is een innovatieve sector die na jaren van krimp weer durft te investeren in nieuwbouw, ombouw en onderhoud. DCS International is letterlijk ‘altijd in beweging’ en valt daarbij terug op Solar Marine & Offshore, de gespecialiseerde business unit van Solar Nederland.

Lees meer
Duurzame verlichting

Net als Tiem brengt Solar vraag en aanbod bij elkaar

Een deel van de productieruimte bij Tiem wordt omgebouwd tot kantoor en spreekbalies. De bestaande kantoren, het restaurant en de buitenverlichting zijn al van LED voorzien en ook nu ligt duurzame verlichting voor de hand. Solar kwam hiervoor met een gedegen lichtplan.

Lees meer
Kanban

ETT bespaart tijd en geld met de Kanban service

Naast een efficiëntere en meer logische indeling van het magazijn, waardoor de inzage in stock transparanter is, bespaart de Rotterdamse Euro-tank-terminal (ETT) tijd en geld met de Smart Supply/Kanban-service van Solar Nederland.

Lees meer
VMI

Efficiencyslag AVR met uitbesteed voorraadbeheer

Lag de nadruk de voorbije decennia wat betreft logistiek vooral op processen binnen de organisatie, vandaag de dag ligt de focus veel meer op het beheersbaar maken en verbeteren van de logistieke processen in de toeleveringsketen. Een vergaande stap daarin is Vendor Managed Inventory (VMI), oftewel het uitbesteden van het voorraadbeheer. AVR uit Rozenburg maakt er sinds kort succesvol gebruik van.

Lees meer
Technische Services

Voor Hoeflon zijn problemen uitdagingen

Tien jaar terug was Hoeflon nog een eenmanszaak van oprichter Gert van Hoef die werkte vanuit een schuur op het terrein van zijn ouders. Inmiddels telt de Barneveldse specialist in mini-kranen dertig medewerkers. Begin oktober werd de nieuwbouw in gebruik genomen die Hoeflon in staat stelt haar afnemers nog beter te bedienen. Solar is al vanaf de start vaste leverancier en groeide letterlijk met Hoeflon mee.

Lees meer
Technische services

Solar brengt schakelkasten DANVO Bakeries in kaart

DANVO Bakeries produceert en bakt als familiebedrijf al ruim 25 jaar lang diepvriesbrood. Van Heusden doet bij de inventarisatie van de schakelkasten een beroep op de Technische Services van Solar. “Zo lang ik in het vak zit, zo lang werk al samen met Solar. Niet alleen als leverancier van elektrotechnische componenten, maar ook als partner die van A tot Z met je meedenkt en oplossingen aandraagt.

Lees meer
Duurzame LED verlichting

Beter en energiezuiniger licht door tl te “verledten”

Numan & Kant Meet- en regeltechniek heeft haar werkplaats en magazijn van LED voorzien. Onder begeleiding van accountmanager Ferdy Yilmaz en lichtexpert John van den Akker van Solar heeft het bedrijf uit Strijen de TL-armaturen zelf vervangen door led. Hierbij kon gebruik worden gemaakt van de bestaande lichtlijnen. De investering in de totaal 77 led-armaturen en 82 led-buizen is door de energiebesparing snel terugverdiend.

Lees meer
Solar Industrie

TDC baat bij maatwerkoplossingen Solar

Technical Development Corporation (TDC) in Kampen, onderdeel van de ITM Group, is de toonaangevende fabrikant van machines voor de OTP (Other Tobacco Products) markt. Het brede productportfolio van TDC beslaat de gehele OTP-markt. Van doseren en verpakken van tabak in zakken, stand-up zakken en speciale verpakkingen tot verpakken in blikken.

Lees meer
Solar Industrie

Solar weet wat er leeft

Jac. De Vries Elektrotechniek uit Middenbeemster is gespecialiseerd in industriële elektrotechniek en onderscheidt zich door z’n oplossingsgerichtheid. Directeur Ronald Wiering legt uit waarom het zo belangrijk is installaties in teamverband met elkaar te maken. ‘Onze opdrachtgevers beschouwen ons als een partner die met hen meedenkt en waar ze op kunnen vertrouwen en bouwen. Wij zien Solar net zo: een partner die zowel voor ons als onze opdrachtgevers vertrouwd is en oplossingen aandraagt.’

Lees meer
Power Quality

Cofac klaar voor de toekomst met optimale Power Quality

Solar Industrie heeft bij Cofac in Ede, producent van dak- en gevelelementen van aluminium composiet, de energiehuishouding geoptimaliseerd. De problemen ontstonden na de verhuizing van Cofac. Directeur Niels Blauwiekel: 'Onze CND-machine begon plotseling te haperen. Vervuilde elektriciteit bleek de boosdoener. Ik wist niet eens dat het bestond.'

Lees meer