Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Digitaliseren van de supply chain

Odfjell Drilling

 

 

 

 

 

 

 

Het Noorse bedrijf Odfjell Drilling heeft een leverancier en zakenpartner nodig met een digitaal gerichte mindset, een innovatieve aanpak en substantiële kennis van hun business. Daarom kiezen zij voor Solar.

De afgelopen 10 jaar heeft Odfjell Drilling de dagelijkse bestellingen naar Solar gemaild. Dankzij een nieuwe digitale samenwerking kan het boorbedrijf nu profiteren van de voordelen van het gebruik van Solar's webshop.
"Ons ERP-systeem wordt geïntegreerd met de webshop van Solar, waardoor de inkoopafdeling het gemakkelijker krijgt. Zo kunnen we de transactiekosten verlagen en de efficiëntie verhogen”, legt Johnny Kristensen, adviseur GBS-SCM voor Odfjell Drilling uit.
Bij on- en offshore projecten is het tijdstip van oplevering cruciaal. Wanneer de levering van goederen vertraging oploopt, kan dit vanwege de krappe deadlines een kostbare en tijdrovende zaak worden. Technici zijn mogelijk maar een bepaalde tijd beschikbaar en als de goederen niet op tijd aankomen, moet er een alternatief werk- en tijdschema worden opgesteld. In de toekomst zal informatie over levertijd en voorraad echter digitaal beschikbaar zijn.

Solar werd uitgenodigd om ook ondersteunende diensten te leveren voor onshore projecten. Deze omvatten een vast projectondersteuningsteam en een gedigitaliseerde oplossing voor consignatievoorraad tijdens grotere projecten en speciale periodieke inspecties (installatieprojecten vereist door de classificatiebureaus).
"Het is ook belangrijk dat we te allen tijde toegang hebben tot productinformatie en certificaten, vooral als we met gevaarlijke items werken. Met de nieuwe digitale oplossing zijn deze altijd gemakkelijk toegankelijk", aldus Johnny Kristensen, die Solar kent als een innovatieve en digitale zakenpartner.

Verbeterde logistiek

Odfjell Drilling investeert ook in innovatieve digitale oplossingen die transparante, 'lean' en kosteneffectieve supply chain-processen ondersteunen. Haar voorkeursleveranciers worden uitgenodigd om mee te werken aan de ontwikkeling van een kosten- en tijdsefficiente nieuwe oplossing om het hele proces van inkooporder tot ontvangst van goederen te ondersteunen. Op dit moment is Solar een van de weinige bedrijven die zijn uitgenodigd om een proof of concept te leveren.
"We zijn er zeker van dat dit onze nieuwe en kosteneffectieve manier wordt om onze offshore-activiteiten te ondersteunen", zegt Johnny Kristensen.
"Onze digitale oplossingen geven Odfjell Drilling een beter overzicht. Door constante toegang tot hun persoonlijke complete catalogus, prijzen en relevante documentatie kunnen ze efficiënter werken, wat resulteert in financiële besparingen", vertelt Egil Finshus, Sales Manager, Offshore en Maritiem voor Solar.

Over Odfjell Drilling
Odfjell Drilling is een toonaangevend internationaal boor- en engineeringbedrijf. In de bijna vijf decennia dat Odfjell Drilling nu binnen de branche werkzaam is, hebben ze zich weten te positioneren als booroperator van wereldklasse, in enkele van de meest uitdagende natuurlijke omgevingen op aarde. Het bedrijf is gevestigd in Noorwegen en heeft vestigingen over de hele wereld.