Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

VLT AutomationDrive FC 302

De frequentieregelaar, die condities bewaakt en onderhoudt, voorspelt op basis van feiten!

De VLT AutomationDrive FC 302 betekent een doorbraak in de technologie van frequentieregelaars. De regelaar beschikt nu over ingebouwde voorspelbare en op condities gebaseerde onderhoudsfuncties (Condition Based Monitoring). 

Meer informatie

Efficiënt Aandrijven Event

Danfoss is op 29 oktober aanwezig op het Efficiënt Aandrijven Event. De focus van dit event ligt op energiebesparende oplossingen in de gehele aandrijfketen en niet uitsluitend op (IE-)motoren. 

Inschrijven

Waarom is voorspeld onderhoud zo belangrijk?

Bedrijven kunnen het zich niet permitteren dat processen stil komen te staan en de continuïteit van de productie in gevaar komt. Door de conditie van een motor of mechanisch onderdeel te meten, voorkom je stilstand en bespaar je kosten; niet alleen door de stilstand op zich maar ook door te besparen op onderdelen en grotere schade. Onderhoud dus niet achteraf maar gepland uitvoeren. Meten is weten.

Word klant van Solar

Hoe werkt deze slimme regelaar

De VLT AutomationDrive FC 302 met condition based monitoring-optie heeft functies zoals de bewaking van de conditie van de motorstatorwikkeling, van mechanische trillingen en van de load envelope. Grenswaarden kunnen worden ingesteld en referentiewaarden kunnen automatisch of handmatig worden bepaald voor bewaking. Dat kan aan de hand van de betreffende normen en richtlijnen, zoals ISO 13373 en VDMA 24582.

Download onze folder

Bewakingsfunctie 1

De bewaking van de conditie van de motorstatorwikkeling is mogelijk omdat defecten van de motorwikkeling geleidelijk ontstaan. Ze beginnen met een klein kortsluitingsdefect in één wikkeling en de schade breidt zich vervolgens uit. Met onze unieke bewakingsfunctie van de wikkelingsconditie worden motorisolatiedefecten in een vroeg stadium opgespoord zodat ze kunnen worden verholpen tijdens het geplande onderhoud. 

Bewakingsfunctie 2

De versnelde slijtage van mechanische onderdelen wordt voorkomen door de VLT AutomationDrive te gebruiken in combinatie met een trillingssensor. Een externe trillingssensor bewaakt het trillingsniveau in een motor of toepassing. De beschikbare functies zijn referentiemeting, breedband trendbepaling, trilling tijdens versnelling en vertraging en trendbepaling van voorbijgaande trillingen.

Bewakingsfunctie 3

De bewaking van de load envelope gebeurt door de feitelijke belastingskromme te vergelijken met de initiële waarden die tijdens de inbedrijfstelling zijn bepaald. Zo stelt de VLT AutomationDrive bedrijven in staat onverwachte bedrijfscondities te signaleren, zoals bijvoorbeeld een lekkage in een pompsysteem. Andere voorbeelden van problemen in toepassingen zijn pompen waarin vuil of zand terecht is gekomen of ventilatoren met verstopte luchtfilters.

Ingebouwde conditie bewakingsfuncties

De frequentieregelaar kan deze functies uitvoeren zonder dat er een aansluiting op de Cloud of een PLC nodig is. Dat is uniek, maar deze standalone werking hoeft niet. De regelaar is ook geschikt voor connectiviteit; de conditiebewakingsgegevens kunnen in de cloud worden opgeslagen. Zo kan een Technische Dienst een groot aantal condities bewaken op installatieniveau en Cloud analyses uitvoeren. Denk daarbij aan de isolatie van de statorwikkeling of het trillingsniveau van de toepassing.

De FC 302 zonder CBM-optie kun je natuurlijk ook bestellen. Meer informatie over dit type frequentieregelaar kun je teruglezen in onze brochure of direct bestellen in de Solar webshop.

Solar webshop