Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

ENERGIETRANSITIE

Ontdek slimme en energiebesparende oplossingen

Als installateur ben je altijd op zoek naar slimme oplossingen voor je klanten om energie en kosten te besparen. Uiteraard houd je daarbij rekening met comfort en veiligheid in en om de woning.

Solar biedt een ruime selectie duurzame producten en tijdbesparende diensten. En via praktijkgerichte trainingen van Solar Opleidingen helpen wij jou in de ontwikkeling van je technische kennis en vaardigheden. Zo zet ook jij de volgende stap op weg naar een duurzame toekomst!

WOONKAMER EN SLAAPKAMER

Comfort in elke kamer en zuinig met energie

Wil je besparen op energie, zorgen voor een gezond binnenklimaat én sfeer creëren? Met een goede ventilatie, elektrisch en lage temperatuurverwarming, en ledverlichting maak je elke ruimte in de woning duurzaam.
Lees meer
BAD EN KEUKEN

Lager waterverbruik met de juiste toepassingen

Minder water gebruiken betekent minder energie verbruiken om het water te verwarmen. Dat is goed voor het milieu en de elektriciteitsrekening. Een goed ventilatiesysteem draagt daarnaast bij aan extra comfort.
Lees meer
BUITENSHUIS

Buiten duurzaam verlichten en laden

Kies voor een mooi, modern en tijdloos design voor het verlichten van een tuin, pad, parkeerplaats of andere locatie die goed licht vereist. En denk ook aan laadpalen voor elektrische auto’s.
Lees meer
GANG

Sensoren zorgen voor comfortabel wonen

Met sensoren voor verlichting, veiligheid en toegang kun je voor aangepaste routines zorgen en dat maakt het leven net wat makkelijker. Zo gaat je energiegebruik omlaag en dat zorgt voor een lagere elektriciteitsrekening.
Lees meer
DAK

Een toekomstgerichte energie-oplossing voor de woning

Een langetermijninvestering in onderhoudsvrije zonnepanelen is de oplossing om mee te gaan in de energietransitie, niet alleen apparatuur in huis, ook de elektrische auto kan opgeladen worden.
Lees meer
KELDER EN TECHNISCHE RUIMTE

Warmtepompen en geïsoleerde leidingen voor een lager energieverbruik

Gasketels behoren binnenkort tot het verleden. De overheid wil dat je vanaf 2026 een cv-ketel vervangt door een hybride warmtepomp. Een mooie tussenoptie als volledig gasvrij verwarmen nog een stap te ver is, waarmee je nu al flink bespaart.
Lees meer

Slimme oplossingen om efficiënt en duurzaam te werken

Kitting en labeling

Efficiënt geleverd en op maat verpakt

Snel aan de slag? Laat ons jouw bestellingen precies zo inpakken, etiketteren en afleveren zoals jij en waar je het wilt. Niet alleen heel handig, het scheelt tijd. En je bespaart! Wij helpen je graag slim op weg.
Lees meer
Snelle bezorging

Levering met Fastbox

Groen en efficiënt. Dat is Fastbox, de snelle bezorgdienst van Solar. Jij blijft lekker aan het werk en wij leveren jouw bestelling milieuvriendelijk in één uur bij je op locatie af.
Lees meer
Kanban

Magazijnoplossing

Verminder de voorraad, verhoog de leveringszekerheid en verminder het aantal bestellingen met een Smart Supply | Kanban- oplossing van Solar.
Lees meer

Solar Opleidingen helpt je op weg naar verduurzaming

Warmtepompen adviseren, ontwerpen en installeren

In deze eendaagse training leer je hoe je tot het advies en ontwerp van de juiste warmtepomp voor je klant komt. Dit is een merkonafhankelijk training, zodat de leerstof toepasbaar is op vrijwel alle merken warmtepompen. Speciaal gemaakt voor de startende warmtepomp installateur.
Boek je cursus

Laadpalen adviseren, ontwerpen en installeren

In deze klassikale training over laadpalen, nemen we je mee in het traject van behoeften analyse tot ontwerp en installatie van laadpalen.
Boek je cursus

Zonnepanelen adviseren, ontwerpen en installeren

In deze eendaagse training leg je een uitstekende basis om goed beslagen ten ijs te komen als het gaat om advies, ontwerp en installatie van zonnepanelen. Deze training is vooral geschikt voor installateurs die zich richten op de installatie van zonnepanelen op bestaande en nieuwbouw woningen.
Boek je cursus

Woon- en slaapkamer

Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd en vaak vrij van aardgas. Ook in bestaande woningen en bij renovatieprojecten kun je met de slimme keuzes al veel energie besparen zonder in te leveren op comfort.

Het gebruik van ledverlichting is het meest voor de hand liggend; het is energiezuinig en de lampen gaan veel langer mee. Om een woning duurzaam te verwarmen kies je voor elektrische, infrarood of lage temperatuurradiatoren. Een pluspunt van het laatste type is dat deze geschikt is voor koppeling aan een (hybride) warmtepomp, waarmee je nog energiezuiniger verwarmt.

Energie besparen in een woning doe je uiteraard ook met isoleren. Een goede ventilatie is dan essentieel. Zo wordt bijvoorbeeld bij balansventilatie met WTW warmte uit de afgevoerde lucht gebruikt om verse lucht van buiten op te warmen. Voor het creëren van een aangename binnentemperatuur zijn er airconditioningsystemen die voldoen aan de hoogste energie-efficiëntieklasse (ErP klasse A++).

Naar de webshop

Bad en keuken

Met een waterbesparende douchekop en wastafelkraan breng je niet alleen het waterverbruik omlaag, er hoeft ook minder water verwarmd te worden. Daarmee bespaar je op energiekosten en het is goed voor het milieu. Een waterontharder zorgt voor minder kalk, maakt het water zachter, er is minder zeep nodig en apparaten en textiel hebben een langere levensduur!

Blue Label kranen zijn voorzien van 'cold start' en daarmee voorkom je onnodig gebruik van verwarmd water en kies voor cradle to cradle van Grohe: producten ontworpen met het principe om oneindig te kunnen worden gerecycled. Of ga voor groen en dus duurzaam staal. Een stalen douchebak heeft een levensduur van 40 jaar en de productie wordt gedaan met hulp van waterstof uit hernieuwbare energieën, zoals wind- en zonne-energie.

Ventilatielucht uit de badkamer en keuken is herbruikbaar. Met een goed ventilatiesysteem is veel van deze warmte door een warmtepompboiler efficiënt in te zetten. Deze kan lucht gebruiken om het tapwater op te warmen. Het draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Ook het overstappen op ledspotjes in zowel keuken als badkamer draagt positief bij aan de energierekening.

Naar de webshop

Buiten opladen en verlichten

De energietransitie zit in een stroomversnelling, de vraag naar laadpalen en bijbehorende accessoires voor elektrische auto’s neemt toe. Zowel zakelijk als privé wordt er meer nagedacht over stiller, schoner en klimaatbewust reizen en dat kan met een elektrische auto. Solar biedt je een breed aanbod aan laadpalen en accessoires van diverse leveranciers.

Het kiezen van de juiste laadpaal vereist misschien wat onderzoek of de juiste begeleiding van experts. Hoe zorg je voor een goed doordacht advies aan jouw klant? Wij denken graag mee en kunnen je verder helpen als jij dat wilt. Onze specialisten zetten de voordelen voor je op een rij en maken een gedegen advies.

Naar de webshop

Veilig binnenkomen

Een goede verlichting binnen en buiten, draagt bij aan de veiligheid en sfeer van een woning. Bijvoorbeeld met een fraaie designlamp aan de wand, een elektrische radiator voor comfort en sensoren voor veiligheid en gemak.

Kies voor slimme oplossingen en bespaar energie. Een video deurbel, bewakingscamera’s, slimme schakelaars, bewegingsmelders, en licht- en bewegingssensoren met automatische aan- en uitschakeling staan garant voor een veilige entree.

Naar de webshop

Energie en ventilatie op het dak

Met zonnepanelen is zelf energie op te wekken en dat scheelt in de elektriciteitskosten. Met deze vorm van duurzame energie voorzie je de elektrische auto en andere apparaten in huis van stroom. Zonnepanelen zijn een duurzame investering voor de lange termijn, ze zijn onderhoudsvrij en gaan tot wel 50 jaar mee.

Een dakdoorvoer zorgt voor de juiste aan- en afvoer van ventilatielucht en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. De Ventus van Ubbink is daarbij een universeel toepasbare dakdoorvoer. Geschikt voor zowel platte als hellende daken, alle soorten dakpannen, WTW-toestellen en voor warmtepompen met een luchttoevoer.

Naar de webshop

Kelder en technische ruimte

Om sluipverbruik te voorkomen zijn geïsoleerde leidingen dé oplossing. Door goede isolatie en het verlies van warmte te beperken, behoud je maximaal warmtecomfort en controleer je het energieverbruik.

Voor het verwarmen van een woning is een (hybride) warmtepomp een passende keuze. Naast een beter binnenklimaat en een lagere luchtvochtigheid levert deze overstap ook direct een lagere energierekening op. Twijfel je over het type warmtepomp en het vermogen voor de woning van je klant, neem contact op met onze verwarmingsexperts voor een advies op maat.

Naar de webshop