Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Slimme tijdbesparende tools

Wil je je processen optimaliseren en tijdwinst boeken? Dat kan op vele manieren, onder andere door eenvoudige berekeningen voor je kasten maken, of deze bij ons uit te besteden. Op deze pagina hebben we een aantal handige configuratie tools voor je verzameld, waarmee je snel de prijs van een kast kunt berekenen, je je eigen klemmenstrook kunt (laten) configureren of de klimatiseringsbehoefte in kaart kunt brengen.

Kasten configuratoren

Weidmuller Fast Delivery Service

Configureer je eigen klemmenstrook of laat dit door ons doen. Het seriematig bouwen van klemmenstroken kan een tijdrovende klus zijn. Door dit uit te besteden bij ons bespaar jij tijd. Download onderstaand de Weidmuller configurator, stuur je configuratie file door naar cto@solarnederland.nl en ontvang vlot een offerte.

Download configurator

Solar Calculatietool

Met deze tool kunnen we snel de prijs van een Rittal kast met gatenpatroon of aangepaste kleur voor je berekenen. De levertijd van een bewerkte kast is aanzienlijk verbeterd. Als je een tekening in Eplan of RICS meelevert, is de levertijd bij directe levering gemiddeld een week.

Online calculatietool

Inzicht in je klimatiseringsbehoefte

Met de configuratoren van Schneider Electric en Rittal kun je berekenen hoeveel ventilatoren of koeling er nodig is. Met een goede berekening van de klimatisering voorkom je dat componenten in de kast te heet worden en ze uitvallen. Zo voorkom je stilstand en bespaar je kosten.

Schneider Electric

ClimaSys calculatietool

Bereken snel zelf hoeveel ventilatoren, of koeling je nodig hebt. Klik op onderstaande link om de software te downloaden.

Download software
Schneider Electric

ClimaSys Adviesaanvraag

Voor het verzorgen van het juiste advies voor het klimatiseren van de kast bieden we de service om een meting en analyse te verzorgen van jouw kast. We meten de data met behulp van de thermische tracker; ClimaSys DT en adviseren de juiste klimatisering oplossingen door analyse met de EffiClima software voor een nauwkeurig verslag van de thermische omstandigheden.

Vraag klimatiseringsadvies aan
Rittal

Klimakeuze

Bij het ontwerpen van de schakelkast vormt de koeling vaak een sluitpost. Toch is het juiste koelaggregaat in een schakelkast van vitaal belang voor de prestaties, energie-efficiency en betrouwbaarheid van je besturing. Maar hoe kies je nu de perfecte koeling? Gebruik de KlimaKeuze onlinetool!

Klimakeuze online tool

Voorkom fouten en bespaar tijd met de slimme tools van ABB/Busch-Jaeger

In een tijd waarin de werkdruk hoog ligt en ontwikkelingen zich snel opvolgen, is wat extra ondersteuning meer dan welkom. ABB beseft dat en biedt tal van slimme tools die het werken met ABB/Busch-Jaeger nog makkelijker maken.

Hafonorm-configurator

Snel en eenvoudig een groepenkast samenstellen conform NEN 1010? De Hafonorm-configurator biedt uitkomst. Na invoer van de specificaties wordt automatisch het ABB-typenummer gegenereerd en de kast samengesteld. Dit inclusief configuratie, afbeelding, installatieschema en groepenkaart. Klik op de onderstaande link om je groepenkast samen te stellen.

Groepenkast samenstellen

Hafonorm-configurator-app voor Revit

De speciale BIM-configurator-app biedt je de mogelijkheid om installatiekasten vanuit een Revit-omgeving te configureren, te plaatsen en te wijzigen – ongeacht de grootte van je MEP-project. Bovendien beschik je hiermee altijd over de meest recente productgegevens. Klik op de onderstaande link om de app te downloaden.

Download de app

Busch-Jaeger-calculator

In dit online calculatieprogramma kun je stapsgewijs alle componenten van het complete Busch-Jaeger-inbouwassortiment invoeren en in één overzicht met elkaar vergelijken. Om vervolgens op basis van je keuze direct een complete bestellijst van het schakelmateriaal te genereren, inclusief prijzen. Klik op de onderstaande link om naar de online calculatieprogramma te gaan.

Online calculatieprogramma