Fastbox in het weekend

De Solar Fasbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 17.00uur. We staan maandag weer voor je klaar.

{{cart.Info.Name}}

-

Een laadplein voor je gebouw?

Wil je (meer) laadpalen voor het opladen van elektrische en hybride auto’s op het parkeerterrein bij je gebouw? Weet je alleen niet waar te beginnen en wat er allemaal bij komt kijken?

Want
• Hoe doe je dat zo efficiënt en toekomstbestendig mogelijk?
• Hoe zorg je voor de juiste hoeveelheid energie, zodat dat de energievoorziening van je productieprocessen niet in gevaar komt?
• Hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan de wet- en regelgeving?

Solar helpt
Wij engineeren het complete laadplein en verzorgen het project van advies tot en met oplevering. Optioneel kun je ervoor kiezen om ook het onderhoud en beheer via ons te regelen. Zodat je altijd weet bij wie je terecht kunt en verzekerd bent van een soepel proces, met één aanspreekpunt.

• Onderbouwd en goed doorgerekend advies
• Praktische hulp bij de uitvoering
• Ontzorging bij beheer en onderhoud
• Efficiënte en toekomstbestendige oplossingen
• Alles onder één dak

Verrekenen
Het moet voor jullie eenvoudig zijn om medewerkers, klanten en gasten stroom aan te bieden op de laadpalen, zonder dat je de stroom weggeeft en er belasting over moet betalen. Kies daarom voor een back office platform die dat automatisch regelt. Wij bieden laadpaal oplossingen in combinatie met een verreken module. Ideaal dus voor leaserijders die de thuis geladen energie met jou als werkgever willen verrekenen. Of als je de kosten voor gastgebruik wilt factureren. 

Laadcontrole van laadpalen
Hebben jullie meer dan één laadpaal nodig, dan hebben jullie ook een Load Management System (LMS) nodig. Dit zorgt ervoor dat de laadpalen nooit méér stroom trekken dan in de installatie beschikbaar is. Met een Load Management System hoef je dus niet veel geld uit te geven aan het uitbreiden van je stroomvoorziening als je meerdere laadstations opzet in dezelfde installatie.

Businesscase energiebesparing

Ook nog goed om te weten: je kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor alle overige energiebesparende maatregelen. Zoals bijvoorbeeld energiemonitoring, PV-panelen en led-verlichting. We doen graag een scan van jouw bedrijf om te kijken waar de meeste winst te behalen is om zo samen een goede businesscase te bouwen van de verduurzaming van jullie gebouw of proces.

Vraag een scan aan

Groot assortiment

Dus zoek je een totaaloplossing voor het opladen van elektrische of hybride auto’s? Eventueel in combinatie met PV-panelen om in je eigen energieopwekking te voorzien? Wij beschikken over een breed assortiment A-merken. Zoals laadpalen van verschillende leveranciers, waaronder ABB, Alfen, Mennekes en Schneider Electric. Met de laatste hebben we een partnership bij het aanbieden van complete laadpleinoplossingen. Ook aan de juiste accessoires en toebehoren helpen we je graag, zoals laadkabels, montagepalen, zekeringsmateriaal en testapparatuur.

Zie alle accessoires

Wetgeving verplicht laadpalen
Wist je dat het installeren van een laadpaal bij je bedrijf verplicht is bij de renovatie, nieuwbouw of verbouw van je pand? Die regel geldt sinds 1 februari 2020. Per 10 parkeerplekken moet je minimaal één laadpaal hebben. In 2025 geldt een dergelijke verplichting ook als je niet renoveert of verbouwt. Dan gaat het om één laadpaal per 20 plekken. Ook geldt nu al dat je bij één op de vijf parkeerplekken bekabeling moet hebben aangelegd.

Via allerlei wetten en regels stimuleert de overheid het gebruik van elektrische auto’s. Zo mogen in Nederland vanaf 2030 ook geen nieuwe benzine- of dieselauto’s meer verkocht worden. Samen met andere landen streeft Nederland zelfs naar zo’n verbod in de hele Europese Unie. De elektrische auto is mede daardoor aan een hele snelle opmars bezig. Is jouw bedrijf daar al klaar voor?

Meer weten?
Download hier de white paper “Alles wat u altijd al wilde weten over elektrisch rijden” van Schneider Electric.