CPR informatieavond Solar Gorinchem

training 8 2017    ·    4 mei, 2017

Let op, je hebt nog tot 1 juli voor de NIEUWE kabelnormering ingaat.    

Daarom organiseert Solar Breda in samenwerking met Eldra speciaal voor jou op woensdag 31 mei een informatiebijeenkomst over de CPR classificatie, zodat je goed voorbereid bent op deze nieuwe normering.

Wat is CPR?

Elektrische leidingen voor vaste installaties in bouwwerken vallen onder de Construction Products Regulation (CPR) met betrekking tot hun brandgedrag. Alle kabelfabrikanten moeten een verklaring afgeven over het brandgedrag (CPR-classificatie) van de producten en moeten deze classificatie vermelden als onderdeel van de CE-markering. In Nederland is hiervoor NEN 8012 opgesteld. Installateurs moeten op basis van deze informatie in overeenstemming met NEN 8012 voor elke situatie de vereiste en meest geschikte producten kiezen. De ingangsdatum van de nieuwe norm EN 50575 (CPR) voor het brandgedrag van kabels was 1 juli 2016. Na een overgangsjaar wordt deze vanaf 1 juli 2017 verplicht.

Klik hier voor meer informatie over de CPR classificatie.

Solar en de CPR

Om aan de nieuwe wet- en regelgeving te voldoen zal Solar in samenwerking met haar leveranciers een nieuwe generatie kabels volgens de nieuwe Europese brandklassen introduceren. Om je goed te kunnen voorbereiden op deze belangrijke wijziging, organiseren wij samen met Eldra een informatiebijeenkomst.

Direct aanmelden

Vermeld in de mail je bedrijfsnaam, naam deelnemers (maximaal 2) en je telefoonnummer. Aanmelden kan tot 18 mei 2017.

Het programma

17:00  Ontvangst
17:15  Buffet
18:00  Lezing Eldra
20:00  Afsluiting

Locatie

Solar Nederland
Schelluinsestraat 72
4203 NN  Gorinchem

CPR