Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Milieuvriendelijke Solar Fastbox: samen groen

nieuws 6 2021    ยท    6 mei, 2021

Wist je dat Solar Fastbox uw CO2-uitstoot met 20% kan verlagen?
De Fastbox-bezorgservice van Solar is van nature een groene transportmethode in vergelijking met een monteur die naar een winkel rijdt om de producten zelf op te halen. De duurzame optie.

Vragen klanten je vaak om de impact van je bedrijf op het milieu te verminderen? Dan kan je met Solar Fastbox eenvoudig en effectief een eerste stap zetten. Alleen al door je medewerkers de rit naar de groothandel voor een Solar Fastbox te besparen, kan je de CO2-uitstoot van je servicebedrijf actief verlagen.

De berekeningen achter deze conclusie
Normaal gesproken zou je verwachten dat de afgelegde afstand in verband met een levering hetzelfde is, ongeacht of de bestuurder een transporteur of monteur is. Dit is hier echter niet het geval.

Aangezien Solar professionele vervoerders inhuurt om onze Fastboxen te bezorgen, hebben ze in de loop van de dag natuurlijk ook andere klanten en bezorgopdrachten. Dat betekent dat de vervoerder na het bezorgen van de Fastbox meestal naar de volgende klant gaat en bijna nooit de hele afstand terug naar Solar aflegt. Dat maakt het hele verschil.

Daarnaast werken we continu aan het elimineren van de CO2-uitstoot als gevolg van onze leveringen van de Solar Fastbox door onze vervoerders te vragen om gebruik te maken van een fiets of elektrisch vervoermiddel wanneer dit qua afstand en capaciteit mogelijk is.

Daarom bespaart Solar Fastbox je niet alleen tijd en geld, maar kan je hiermee ook direct de CO2-uitstoot verlagen. Op deze manier komen efficiëntie en duurzaamheid samen.

Met Solar Fastbox wordt zelfs een flinke besparing op de CO2-uitstoot gerealiseerd: je vermindert je CO2-uitstoot met minimaal 20% per levering. In sommige gevallen is dat nog veel meer. We hebben de cijfers berekend en geverifieerd samen met de vervoerders die Solar Fastbox voor ons bezorgen.

Feiten/gegevens Fastbox:

Gemiddelde afstand van 1 Solar Fastbox-levering* = 17,5 km

Gemiddelde afstand bij ophaalactie van 1 klant = 21 km

Verlaging CO2-uitstoot per Solar Fastbox** = 1,14 kg CO2

Een monteur die normaal twee keer per week naar de groothandel rijdt, kan 100 kg CO2 per jaar besparen door in plaats daarvan een Solar Fastbox te bestellen.

Klik hier verder om te lezen over Solar Fastbox

Green fastbox

Meer weten over green fastbox? Lees meer via de onderstaande link.

Klik hier