Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

'Het is maatwerk, elke keer weer'

Eltechna is een paneelbouwbedrijf dat schakelverdeelinrichtingen ontwerpt, fabriceert en assembleert onder de vereiste IEC-normen en KEMA-licenties. De producten vinden hun weg naar utiliteitsgebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, winkelcentra en kantoren Met vakmanschap hoog in het vaandel levert Eltechna daarnaast service en onderhoud aan de eindgebruikers. Directeur Reinier van Gent: ‘Je maakt zelden of nooit een paneel twee keer. Het is maatwerk, elke keer weer.’

Eltechna is gevestigd in Amersfoort en Sneek en heeft 32 mensen in dienst. Het bedrijf is een dochter van Solar maar altijd in een aparte BV ondergebracht gebleven. Van Gent: ‘Panelenbouw sluit weliswaar perfect aan op de werkzaamheden van Solar zelf en onze opdrachtgevers zijn Solars klanten, maar is een dusdanig specialisme dat een eigen aanpak gewenst is.’ Die aanpak is net als die van Solar klantgericht. ‘Solar heeft zich ontwikkeld van groothandel naar service- en sourcing onderneming. Eltechna past daar perfect in. Ook wij voegen kennis toe. Qua paneelbouw hebben we bovendien een mooie grootte. De lijnen zijn kort en we acteren dicht op de klant. We kunnen werken nauw volgen en waar nodig snel schakelen. Hoe korter de bouw, hoe eerder een gebouw rendabel is.

          'Als dochter van Solar, met alles op voorraad, zitten we
           dicht bij het vuur en is onze actie-reactie tijd erg kort. '


Het kan bijvoorbeeld zijn dat er andere transformator wordt geplaats nodig zijn dan gedacht en de hoofdverdeler moet verzwaard worden. We lossen dat in één, twee weken op.’ Paneelbouw brengt elektrotechniek en mechanica bij elkaar.

Eltechna bouwt onder licentie voor grote fabrikanten: Schneider, Eaton en Hager. Installateurs en andere opdrachtgevers kunnen bij het bedrijf terecht voor een onderverdeler van 40 Ampère tot een hoofdverdeler van 6300 Ampère. Ook programmeert het bedrijf KNX-installaties, inclusief touch screens ‘met alles erop en eraan’, en verzorgt het ‘net-naar-nood-sturingen’.

 

 

‘De lijnen zijn kort en we acteren dicht op de klant.’ Reinier van Gent, Directeur Eltechna

Bekijk de video en krijg inzicht in wat Eltechna voor jou kan betekenen