Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Scholencomplex blij met vernieuwing PV-panelen

Eind 2016 hebben we met ons concept Solar PV een compleet project afgerond voor een scholencomplex in Zoetermeer. De bestaande panelen voldeden niet meer. Het vernieuwen hiervan was een logische stap gezien het scholencomplex ook het besluit had genomen om de daken te vervangen.

Plan van aanpak

Onze New Energy specialist van Solar PV is ter plaatse geweest om de situatie op te nemen en een plan van aanpak voor te bereiden. Dit plan hebben we aangeboden bij ETB (Elektro Technisch Bureau A. Hogenes) uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties. Gezien ETB zelf de capaciteit niet had voor de montage werd ons gevraagd dit ook te verzorgen. Hiervoor hebben we de samenwerking opgezocht met onze klant Greenwhat uit IJmond. Greenwhat is een totaalleverancier van zonne-energie oplossingen.

Gezien het scholencomplex uit 4 verschillende dakvlakken bestond, hebben we ervoor gekozen de panelen per dakvlak aan te leveren. Dit vereenvoudigde het verticale transport. De bestaande Fronius omvormers werkten nog naar behoren, een logische stap was om deze te hergebruiken met een door Solar uitgewerkt aansluitschema. Wij hebben het complete project inclusief montage naar tevredenheid kunnen afronden en coördineerden de contacten tussen Greenwhat en ETB.

Voor dit project hebben wij de Sharp – 290WP Mono White panelen geplaatst.

Voordelen Solar voor ETB en Greenwhat

  • Vereenvoudiging verticaal transport door aanlevering per dakvlak
  • Aansluitschema opgesteld voor hergebruik omvormers
  • Coördinerende rol tussen betrokken partijen
  • Technische kennis en ondersteuning van New energy specialist