Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Logistieke en warehouse diensten

Logistieke en technische dienstverlening is de basis, maar als sourcing en services onderneming ontzorgen wij onze klanten door het bieden van intelligente oplossingen, optimalisatie en de juiste keuzes voor kwaliteitsproducten en toepassingen voor ondernemingen in tal van industriële sectoren

Assemblage

Met assemblage ondersteunen wij de klant door bepaalde simpele handelingen uit handen te nemen. Denk hier bijvoorbeeld aan een situatie waarbij er 100 kabels van een meter nodig zijn met aan beide kanten een adereindhuls. Het kost je in verhouding veel geld om je dure werknemers deze kabels te laten knippen en te laten voorzien van een adereindhuls. We nemen dit proces graag voor je uit handen, zodat je eigen mensen zich bezig kunnen houden met jullie core business. 

Multibrand onderneming voor Industriële-elektrotechnische materialen

Als multibrand distributeur bieden wij de mogelijkheid om alle industriële-elektrotechnische materialen te leveren aan diverse industriële sectoren, zowel vanuit stock (vanuit onze warehouses met meer dan 60.000 artikelen) alsook non-stock via onze vele verschillende toeleveranciers en fabrikanten. Wij opereren als one-stop shop industrieel toeleverancier, in de categorieën PLC’s, HMI’s, Drives, Switches, Sensors, Transformers, Magnet technology, besturingskasten, Safety products, kabels en kabelgoten, verlichting, leiding-/buismaterialen en alle overige gerelateerde industrieel-elektrotechnische pakketten. We zijn daarbij niet alleen de leverancier van de materialen, maar ook de technische specialist en vraagbaak voor al je technische en logistieke vraagstukken.

Sourcing speciale materialen en leveranciers

Onze sourcing maken het mogelijk om een “One Stop Shop” partner te zijn voor onze klanten. Het aanmaken en onderhouden van leveranciers is een grote kostenpost. Denk hierbij aan prijsonderhoud, factuurverwerking, correcties, contactmomenten, software licenties, leveringen en het bewaken van levertijden. Wij nemen dit graag voor onze klanten uit handen en zijn in staat om producten buiten onze scope bij onbekende leveranciers op te zoeken en in te kopen voor onze klanten.

Maak je business slimmer

24-uurs dienst

Je werkproces mag geen vertraging oplopen doordat je de benodigde onderdelen niet hebt. Daarom bieden we de Solar 24-uurs dienst. Een service waarmee je 24/7 materiaal kunt bestellen dat we direct per spoedlevering komen brengen.

Lees meer
Kitleveringen

Stel jouw logistieke strategie bij met deze maatwerklevering en laat ons je helpen om je project of dienst optimaal te ondersteunen. Plannen en organiseren, met Solar Kit kun je al je bestellingen precies zo laten verpakken, etiketteren en aanbieden geheel naar jouw wensen. Producten zijn direct klaar voor productie en montage wat bijdraagt aan een snelle installatie.

Lees meer
E-business

Met ons E-business platform is het voor onze klanten mogelijk om op diverse manieren efficiënt in te kopen. Via onze Solar Webshop, Mobile App en ERP (Enterprise Resource Planning) koppelingen is de gewenste informatie altijd up to date en beschikbaar. Wij hebben de kennis in huis om onze klanten te adviseren en te trainen op het gebied van E-business.

Lees meer

Vendor Managed Inventory (VMI)

Met VMI ontzorgen wij de klant doordat Solar de grijpvoorraden van de klant op locatie beheert. Voorafgaand aan dit traject wordt een analyse gemaakt van de omloopsnelheid van de huidige voorraadproducten, het afboekproces, de gewenste locatie en de waarde van de materialen. Op basis van deze analyse wordt een advies gegeven van de materialen die geschikt zijn voor VMI. Vervolgens wordt er bepaald hoe intensief het VMI proces wordt ingericht en wie verantwoordelijk is voor welke processen. Met VMI wordt er een efficiency slag gemaakt op de beschikbaarheid en de kosten van de voorraad.

 

Meer weten over VMI

Klant specifieke verpakkingen

Met klant specifieke verpakkingen maken wij het mogelijk voor onze klanten om efficiënter en/of verantwoorder te kunnen werken. Denk hierbij aan reductie van de afvalstroom door zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Een ander voorbeeld is om producten samen te voegen in een zakje omdat product a niet zonder product b kan.

 

Management-rapportages

Omzetontwikkeling per productgroep/fabricaat, leverperformance, aantal retouren en klachten, responsetijden en savingontwikkelingen. Cijfers om zowel algemeen als op maat gemaakt op overeengekomen momenten, aan onze klanten te rapporteren. Zo blijven onze klanten op de hoogte van alle activiteiten rondom bestellingen, leveringen en facturatie van de door Solar geleverde materialen en services.

Klant specifieke voorraden

Met klant specifieke voorraden stellen wij onze klanten in staat op hun voorraadkosten te reduceren. In veel gevallen kunnen er significante besparingen worden gerealiseerd op het gebied van voorraadreductie. Voorraad kosten zijn een van de meest onderschatte kosten. Wij hebben jou door een analyse te maken van de huidige voorraad, lettende op omloopsnelheid, noodzaak, waarde, afschrijving, leeftijd en niet courante artikelen. Met deze gegevens zijn wij in staat om een advies uit te brengen wat kritische materialen zijn voor de klantvoorraad en wat wij voor de klant op voorraad kunnen leggen, zodat zij hun kosten kunnen verlagen en de zekerheid hebben dat de processen worden gecontinueerd omdat wij de beschikbaarheid waarborgen.