Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Solar Light

Kantoorverlichting

Er worden hoge eisen gesteld aan verlichting, vooral op kantoren met werkplekken waar lange werkdagen gemaakt worden in kunstlicht. Goede verlichting op kantoor is daarom essentieel.

Het beste is om een combinatie te gebruiken van natuurlijk daglicht en kunstlicht met een verscheidenheid aan lichtsterkte en kleur.

Bekijk kantoorverlichting

Moet ik de verlichting in mijn kantoorruimte verbeteren?

Kantoorwerk is inspannend voor de ogen. De juiste verlichting op kantoor verhindert dat men te snel vermoeid raakt, werkt prestatiebevorderend en voorkomt een slechte werkhouding en ongevallen. De praktijk heeft laten zien dat "verlichting gerelateerd aan gedeeltelijke vlakken" bijzonder geschikt is: Directe en indirecte armaturen bieden algemene verlichting op het kantoor. Daarnaast geeft een tafellamp de medewerkers de mogelijkheid voor flexibele afstelling van de lichtsterkte en de richting op hun werkplekken al naar gelang hun werktaken.

De tendens binnen kantoorverlichting gaat in de richting van dynamische lichtregeling. Moderne verlichtingssystemen maken het mogelijk het kunstlicht af te stemmen op het natuurlijke ritme van het daglicht. Het beste is om advies in te winnen bij een ervaren lichtontwerper, aangezien de juiste verlichting op de werkplek van kantoor tot kantoor grote verschillen laat zien.

Op deze pagina vertellen we je hoe je kantoorverlichting zo kunt ontwerpen, zodat dit niet alleen gunstig is voor de ogen, maar ook inspireert en motiveert.

De beste kantoorverlichting

LEDUSED

Dit inbouwarmatuur onderscheid zich door de vele voordelen. Met name door de efficiënte LED-technologie tot 138 lm/w en de speciale optics die zeer gelijkmatige en uniforme verlichting creëren.
Bekijk product

Bora Eco

De BORA Eco kies je als je op zoek bent naar een degelijk armatuur voor een voordelige prijs. De panelen zitten in een voordeelverpakking van 4 stuks.
Bekijk product

Bora STD

De Bora STD is een vierkant LED-paneel voor T-profiel en beschikt over een dubbel gelast frame met een stijve geperforeerde achterplaat voor extra stabiliteit.
Bekijk product

Wat je kunt verbeteren

 

Wil je jouw bestaande verlichting op kantoor verbeteren? Er zijn twee zaken waarmee je rekening kunt houden voordat je direct nieuwe lampen gaat kopen. Dit zijn onze tips:

Tip 1: Natuurlijk licht bevordert prestaties

Kies altijd voor een combinatie van kunstlicht en natuurlijk licht. Zelfs bij slecht weer komt er daglicht het kantoor binnen en dat bevordert de prestaties, aandacht en motivatie van medewerkers.

Voldoende licht zorgt er ook voor dat medewerkers zich prettig voelen, beter én zelfs sneller werken. Terwijl te weinig licht voor concentratieproblemen zorgt en dat is slecht voor de arbeidsproductiviteit.

Tip 2: Zorg voor goede lichtinval op de werkplek

Plaats bureaus op kantoor zo dicht mogelijk bij het raam. Hoe er wel rekening mee dat medewerkers niet met hun rug tegen het raam zitten, dat zorgt voor schaduwwerking en weerspiegelingen van daglicht op het scherm. Ook richting het raam kijken is niet fijn voor de ogen.

En vergeet niet om de thuiswerkplek te bespreken!

De trend: dynamische lichtregeling

De richtlijn schrijft voor dat werkplekken op kantoor moeten worden verlicht met ten minste 500 lux. Lichtexperts bevelen 1.000 lux aan, omdat medewerkers dit comfortabel vinden en het de concentratie bevordert. Voor werkplekken op kantoor is dit verlichtingsniveau het beste in combinatie met een kleurtemperatuur van ten minste 5.300 Kelvin (natuurlijk wit daglicht).

Een modern lichtbeheersysteem is ideaal om ervoor te zorgen dat de hoge verlichtingssterkte niet leidt tot verstoringen van slaapritme. Dit systeem stemt het kunstlicht af op het natuurlijke ritme van het daglicht. Met behulp van dynamische lichtregeling wordt de bekende vermoeidheid bij een verlichtingssterkte van 1.000 lux tegengewerkt; dit komt voor in de namiddaguren wanneer er een warmer licht schijnt met meer, rode componenten. De dynamische kantoorverlichting ondersteunt zo het biologische dagritme van de medewerkers en bevordert daarmee hun comfort en gezondheid.

De belangrijkste prioriteiten

blobid0.jpg

Kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie zijn de belangrijkste prioriteiten van verlichtingsoplossingen voor kantoorpanden.

De juiste verlichting van de ruimte en werkplek draagt bij aan een betere concentratie en voorkomt vermoeide ogen. Zorg ook voor een verblindingsvrije verlichting. En mocht dat nodig zijn, zorg dan voor extra licht zodat mensen geconcentreerd kunnen blijven werken.

Bij het schakelen tussen verschillende activiteiten op kantoor, zoals schermgebruik of bij het lezen van documenten, is het fijn als licht eenvoudig en snel aanpasbaar is. Vergeet ook niet om energie te besparen. Dit bereik je door de kantoorruimte uit te rusten met slimme verlichting met sensoren en dimmers.

De kantoortuin

Open kantoorlandschappen (de kantoortuin) waarschijnlijk maakt jouw bedrijf hier ook gebruik van. Goede verlichting is zeer belangrijk. Het moet voldoen aan de behoefte van alle medewerkers en tegelijk een positieve en motiverende sfeer uitdragen.

In een verlichtingsplan betekent dit, dat elk afzonderlijk bureau goed verlicht moet worden conform de verplichte normen. Iedereen heeft recht op een portie daglicht in combinatie met verlichtingsarmaturen.

Vergaderruimten

Weinig vertrekken worden op zoveel verschillende manieren gebruikt als de vergaderruimte. Van afspraken met klanten, multimediapresentaties tot creatieve bijeenkomsten en brainstormsessies. Elk van deze situaties vereist verschillende lichtomstandigheden.

Een intelligente verlichtingsoplossing biedt mogelijkheden om het licht te optimaliseren, ook in esthetiek en functionaliteit opzicht. Dit wordt bereikt door lichtintensiteit en lichtkleur instelbaar te maken en een flexibele combinatie van direct en indirect licht.

Ontmoetingsplaatsen

Veel bedrijven hebben ontmoetingsruimtes. Deze worden vooral gebruikt voor informele uitwisseling van ideeën tussen collega’s. Deze ruimtes zijn ideaal voor spontane gesprekken of kortstondig teamoverleg en bieden plaats aan korte, effectieve bijeenkomsten. De meubilering en infrastructuur bevorderen de uitwisseling en creativiteit.

Verlichting maakt een belangrijk onderdeel uit van spontane ontmoetingen, aangezien dit inspireert en zorgt voor een ontspannen sfeer. Hoge lichtkwaliteit en individuele lichtinstellingen (Human Centric Lighting) zorgt ervoor dat medewerkers ontspannen. Zelfs tijdens kortstondige uitwisselingen! Waarbij de hectiek van de werkplek of kantoortuin even vergeten kan worden.

Klantcase

Kantoorgebouw Bronsen

Toen Bygg-Göta, een van de grootste particuliere vastgoedbedrijven in Göteborg, een groot kantoorpand aan de Kämpegatan wilde renoveren, werd het team met lichtadviseurs van Solar Light al in een vroeg stadium ingeschakeld.
Lees meer over het Bronsen-project
Solar Light helpt

Advies op maat

Hulp nodig bij het inrichten of renoveren van jouw kantoor? De lichtspecialisten van Solar Light geven advies op maat. Ze helpen je een inschatting maken van het aantal armaturen dat nodig is, kennen slimme & duurzame oplossingen en hebben aandacht voor elk detail. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met één van onze lichtspecialisten.
Contact onze lichtspecialisten
Energie besparen met verlichting

Voldoet jouw pand al aan Label C?

Voor een kantoor- en bedrijfsgebouw groter dan 100m2 is minimaal energielabel C verplicht. Deze verplichting is ingegaan op 1 januari 2023. Maak elk gebouw duurzaam en verhoog het energielabel met ledverlichting, bewegingssensoren en andere smart oplossingen. Wij helpen je graag.
Bekijk het stappenplan