Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Verduurzamen en besparen

Stappenplan voor kantoren naar Energielabel C

Voor een kantoor- en bedrijfsgebouw groter dan 100m2 is minimaal energielabel C verplicht. Deze verplichting gaat in op 1 januari 2023. Maak elk gebouw duurzaam en verhoog het energielabel met led-verlichting, bewegingssensoren en smart oplossingen van Solar Light. Wij helpen je graag.

Vraag een stappenplan aan

Besparen met led

Energie besparen is kosten besparen, ook in kantoorgebouwen. Vanaf 1 januari 2023 is een energielabel C verplicht voor kantoorpanden groter dan 100m2. Voldoet een pand niet aan de eis van maximaal 225kWh per m2 per jaar, dan mag het vanaf deze datum niet meer als kantoor worden gebruikt.

Met een goede isolatie van kantoorgebouwen is snel resultaat te boeken. Het vervangen van TL- of halogeenlampen door duurzame en zuinige ledverlichting zorgt voor een fikse energiebesparing.

Een ledlamp heeft meer branduren, vervanging is daardoor minder snel nodig. Dankzij bewegingsmelders, sensoren en andere smart oplossingen in verschillende ruimtes te installeren, zowel binnen als buiten, brandt de verlichting alleen als het echt noodzakelijk is. Dit verlengt de levensduur van ledverlichting nog meer en levert een directe energie- en kostenbesparing op tot wel 80% als je beide maatregelen doorvoert.

Lees meer over de energiebesparingsplicht

Stap voor stap naar energielabel C

1. Vraag een energiescan aan
Een energiescan geeft je inzicht in welke energiezuinige maatregelen je kunt realiseren om minimaal energielabel C te behalen.

2. Laat energiescan & lichtplan opmaken door Solar
Met een lichtplan op maat kies je de juiste armaturen voor elke ruimte conform de actuele normen en wetgeving. Zo bespaar je niet alleen met energiezuinige kantoorverlichting, maar stimuleer je ook de productiviteit van mensen en zorg je voor een prettig werkklimaat.

3. Laat de energiebesparende verbeteringen installeren
Begin tijdig met de uitvoer van alle energiebesparende maatregelen en het overstappen naar led-verlichting. Per 1 januari 2023 dient ieder kantoor groter dan 100m2 te voldoen aan de eisen voor minimaal energielabel C

4. Vraag nieuwe energielabel aan bij Solar Nederland
De lichtadviseurs van Solar Nederland helpen je graag bij de aanvraag van een nieuwe energielabel.

Laat ons contact opnemen voor een energiescan

 

Jouw producten voor energielabel C

Jetta Downlight

Downlights met een robuuste aluminium behuizing waardoor het product zeer solide is en de led’s een goede koeling hebben. Dit resulteert in een betrouwbaar product met lange levensduur.

Bekijk hier

Bora Paneel

Vierkante led-panelen 600x600mm voor T-profiel en beschikt over een dubbel gelast frame met een stijve geperforeerde achterplaat voor extra stabiliteit. De armaturen voldoen aan de EIA subsidieregeling.

Bekijk hier

Inlino armatuur

Een LED bandraster armatuur met een hoog lichtcomfort. De perfecte keus om bestaande T5 en T8 fluorescentie bandraster armaturen te vervangen. Zeer geschikt voor ruimten waar gewerkt wordt met beeldschermen.

Bekijk hier

Inplano Circo

Panelen met een ronde opening waardoor dit functionele product een design uitstraling heeft. Speciaal voor toepassing in bijvoorbeeld kantines en wachtkamers. Hoge efficiency en onderhoudsvrij.

Bekijk hier

Inplano

Panelen die zich onderscheiden door hun gepatenteerde constructie. Deze voorkomt dat de leds beschadigd kunnen raken en zorgt voor een goede positionering van de led ten opzichte van de licht geleidingsplaat.

Bekijk hier

Inverso

Uitermate betrouwbare en robuuste aluminium downlights. Standaard met een witte of zwarte behuizing en makkelijk uit te breiden met een cone in kleur. Geschikt voor kantoor, winkel, praktijkruimte, gang of hal.

Bekijk hier