Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Made in Italy

De expressie van Italiaans talent
De enige productielocatie van Catalano is gevestigd op een buitengewoon terrein, net buiten Rome. Het omvat een R&D afdeling, het management, prototype laboratorium en de verschillende productie afdelingen. Deze unieke organisatie opzet waarborgt een effectieve synergie en samenwerking tussen de teams binnen het bedrijf. Voor Catalano betekent “Made in Italy”, excellentie, betrouwbaarheid, creativiteit en innovatie. Dit zijn sleutelwoorden in onze missie en identiteit. Het zijn de waarden die het fundament zijn onder het wereldwijde succes van Catalano.
175.000m2, de oppervlakte van Catalano’s productiefaciliteit.

Know how

Catalano heeft een lange geschiedenis in een regio die historisch toegewijd is aan de productie van keramiek. De mensen hebben een passie en de ambitie om hun kennis te gebruiken. Vroeger ambachtelijk en inmiddels industrieel. Dit vraagt om een combinatie van technische vaardigheden, ondernemersgeest en een dosis vasthoudendheid. Over de jaren heeft Catalano continu geïnvesteerd in het opleiden van haar werknemers, het zoeken naar de beste grondstoffen, het doen van technische experimenten en steeds verbeteren van de productieprocessen. Vandaag de dag is Catalano erkend als leidend bedrijf in de “Made in Italy” industrie van sanitair keramiek.

Sustainability

De slogan “Think Green” is de hoeksteen voor alle ontwerpkeuzes en processen in het bedrijf. Dit wordt bevestigd door de belangrijkste certificaten te behalen, inclusief OSHA, die laten zien dat Catalano staat voor betrouwbaarheid, toewijding en bewustzijn van het milieuvraagstuk en de impact die het bedrijf daarop kan hebben. Onlangs heeft Catalano de productie van zonne-energie opgehoogd naar 4.058 PV-modules, oftewel 20% van onze totale energievraag. Daarnaast heeft Catalano beleid geïmplementeerd met het doel om watergebruik te reduceren, logistieke verder te optimaliseren en beleid voor systematisch management van grondstoffen.

Industry 4.0

Vandaag de dag, meer dan ooit tevoren, betekent “zakendoen” dat je het heden moet begrijpen en de toekomst moet voorspellen. Er zijn innovaties die ingrijpende veranderingen in het ontwerp en productie teweeg hebben gebracht, daarnaast de toenemende complexiteit van de globaliserende marktvraag. 

Catalano investeert continu in hypermoderne productiefaciliteiten en de transformatie naar Industry 4.0 had een grote economische impact en daaruit blijkt ook de grote toewijding aan de hoogste kwaliteitsnormen voor keramische producten. In het proces is constant rekening gehouden met duurzaamheid: vanaf de grondstoffen tot aan het gebruik van groene energie en het hergebruiken van water en industrieel afval. Inkoopbeleid, ontwerp, modelleren en productiefasering zijn georganiseerd middels een sterk gedigitaliseerd en geautomatiseerd systeem. Catalano gebruikt smart productieprocessen om maximale optimalisaties te behalen.

240 werknemers

Dagproductie 1500 stuks

52 jaar geschiedenis

In 100 landen verkrijgbaar