Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Optimalisatie verbruik én proces smaakt naar meer

Solar heeft met de twee nieuwe diensten Power Quality en Solar Insight het proces en de energiehuishouding van snoepproducent Matthijs verbeterd. Zo bespaart dit familiebedrijf jaarlijks duizenden euro’s en neemt het z’n verantwoordelijkheid op weg naar een schonere wereld.

CEO Walter Matthijs en zijn technische man Daniel Nijhuis zijn enthousiast over de samenwerking met Solar Industrie. ‘Het is belangrijk terug te kunnen vallen op partners die meedenken en maatwerkoplossingen aandragen.’ Vanuit het oogpunt van Power Quality zijn door Solar bij Matthijs verschillende projecten uitgevoerd. In 2016 zijn de ventilatoren van zes ovens achter een PID-regelaar gezet. De andere ovens worden nu ook aangepakt; een besparing van 30 procent energie. Andere voorbeelden zijn het gebruik van sofstarters op de motoren met een vermogen groter dan 2,2 kW, het beter op elkaar afstemmen van procesdelen van de productielijn voor chocolade en een betere aansturing van de ovenpompen. Alleen al bij de pompen is de besparing zo’n 3.200 euro op jaarbasis. De diverse doorgevoerde verbeteringen hebben een belangrijk neveneffect. Voor een overgenomen productielijn was een tweede hoogspanningstrafo nodig, een investering van 150.000 euro.

    ‘Door het gecontroleerd beheersen van de piekbelastingen kunnen we uit de voeten met ons bestaande vermogen en blijkt de investering niet nodig’, licht Matthijs toe.

‘Ik vind dat we in het kader van onze MVO verder moeten kijken wat we als onderneming kunnen doen op het gebied van energiezuinigheid. Die bewustwording is met behulp van Solar in gang gezet.’ Dat ‘verder kijken’ wordt nu geconcretiseerd met Solar Insight, een energie monitoringssysteem gebaseerd op de panoramic power technologie waarvan Solar in ons land het alleenrecht heeft. Met Solar Insight is het mogelijk via een app het verbruik tot in detail uit te lezen. Ter plekke op een monitor, maar ook op afstand op tablet of telefoon. 

Bij sommige procesdelen gebruiken we nu bijna de helft minder energie Daniel Nijhuis en Walter Matthijs, snoepproducent Matthijs

Bekijk de video en ervaar hoe Power Quality en Solar Insight bijdragen aan een verbeterde energiehuishouding