Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Door de jaren heen hebben wij als Solar Group onze focus gelegd op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Met initiatieven op het gebied van elektriciteit voorzieningen, kennis en producten gericht op duurzame renovaties, verantwoorde inkoop en ondersteunde mensenrechteninitiatieven.

Wij willen ervoor zorgen dat al onze MVO-initiatieven zijn gekoppeld aan onze bedrijfsstrategie waarbij de focus ligt op onze kerncompetentie: de strijd tegen klimaatverandering door middel van energie-efficiënte oplossingen.

MVO

Wij verduurzamen ons energieverbruik

Wij hebben met Eneco een contract afgesloten om ons energieverbruik te verduurzamen door gebruik te maken van energie die afkomstig is uit hernieuwbare bronnen.

Hiermee dragen we bij aan de productie van duurzame energie en aan beperking van de uitstoot van broeikasgassen als CO2.

Methode van verduurzaming: 100% afname middels Europese Wind voor de totale bedrijfsvoering. Verduurzaamd jaarvolume: 2.985.273 kWh.

“Dit is een mooie stap die past in ons MVO-beleid waarin we onze verantwoordelijkheid willen nemen in de strijd tegen klimaatverandering”.

Eneco Certificaat Duurzame Energie

Solar recycled Circospin pompen

Op dinsdag 12 april hebben de vijf vooraanstaande fabrikanten en vijf landelijke groothandels het startschot gegeven aan het circulair keteninitiatief Circopomp. Met dit initiatief nemen de marktleiders hun circulaire verantwoording door oude circulatiepompen op een praktische wijze in te zamelen en ze collectief een tweede leven te geven zodat geen waardevolle materialen worden verspild. Daarnaast voorziet het initiatief in verankering van sociale werkgelegenheid en mensontwikkeling.  

Dit circulaire initiatief van Circopomp sluit perfect aan bij de bedrijfsstrategie van Solar. Duurzaam bouwen en installeren heeft continue onze aandacht. We nemen onze verantwoordelijk voor de impact, die we op onze omgeving hebben en helpen onze klanten om passende en duurzame keuzes te maken,” aldus Edgar Aker bij Solar Nederland

Oud gereedschap over? Lever het in bij onze Solar service centers!

Solar biedt je inzamelpunten door heel Nederland, waar oud gereedschap ingeleverd kan worden voor een technische school in Kanyigo Tanzania. Met deze actie helpen we 200 jongeren van 14 tot 23 jaar aan gereedschap voor hun klaslokalen. Zij volgen een opleiding als elektricien, loodgieter, houtbewerker, metselaar, metaalbewerker of automonteur. gered gereedschap

Lees meer over onze samenwerking

Solar A/S partner van SOS Kinderdorpen

Sinds 2015 werkt Solar A/S nauw samen met SOS Kinderdorpen voor duurzame energierenovatie om weeskinderen te helpen. De extreme situatie in sommige delen van Afrika waren voor Solar Group een reden om zich te verbinden aan een SOS-project in Zanzibar. Inmiddels zijn wij in mei 2017 een tweede project gestart in Ethiopië voor de komende 3-jaar. We zijn erg verheugd om onze expertise binnen energie-efficiëntie te kunnen uitdagen en tegelijkertijd een verschil te maken voor kinderen in nood.

sos kinderdorpen

Lees hier al het nieuws over onze SOS Kinderdorpen projecten
De samenwerking draagt bij aan een duurzame ontwikkeling in de armste landen van Afrika, doormiddel van onderwijs aan de lokale bevolking en verbetering van de leefomstandigheden

wecycle