Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Rittal

EMC wartels voorkomen storingen

Afgeschermde kabels en EMC behuizingen beschermen gevoelige elektronica tegen storingen van buitenaf. Het zwakke punt in deze bescherming is de overgang tussen de kabel en de behuizing. Een EMC wartel is dan dé oplossing!

Koop direct

IT-apparatuur in industriële omgeving

In de industrie wordt steeds meer IT-apparatuur toegepast, en is het van groot belang dat de data ongestoord bij de operator of analist binnenkomt. Een minimale verstoring kan al een verkeerd beeld geven van de werkelijkheid. Zo’n verstoring kan allerlei oorzaken hebben; Het gebruik van elektrisch gereedschap in de buurt van de kast, maar ook het inschakelen van een motor kan een puls afgeven die door een datakabel wordt opgepakt.

Kooi van Faraday

Een EMC behuizing vormt een Kooi van Faraday, die ervoor zorgt dat elektromagnetische invloeden van buitenaf niet bij de gevoelige elektronica kan komen. Omdat er kabels moeten worden ingevoerd dienen er boringen worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de kast EMC technisch lek is, ofwel geen bescherming meer biedt tegen elektromagnetische invloeden.
Om deze bescherming weer tot stand te brengen dient de kabel te worden ingevoerd met een EMC-wartel. Er zijn verschillende varianten van wartels op de markt die EMC afscherming bieden. Een bewezen variant is die met een geïntegreerde klem. Deze klem zorgt voor een 360 graden contact met de gevlochten afscherming van de kabel en de EMC behuizing. Het grote voordeel van deze techniek is dat ze geschikt zijn voor dynamische toepassingen. Het nauwkeurig aanbrengen en vastzetten van de afscherming is bovendien minder bewerkelijk en bespaart men daardoor veel tijd. De EMC-wartel van Hummel (HSK-M-EMC-D) beschikt over zo’n klemsysteem.

 

Internationale Normen

De meerwaarde van de Hummel EMC-wartels is dat ze gecertificeerd zijn volgen UL, cUL en NEMA normen. Dit betekent dat ze zijn toegelaten voor de internationale markt. Ook voldoen ze aan de beschermingsklasse IP68 bij een druk van 10bar. Bespaar daarom niet op dit kleine maar zo belangrijke onderdeel in de installatie, want de installatie is zo goed als de zwakste schakel.

Bekijk het assortiment in de webshop

Nog geen klant van Solar?

Solar biedt een breed assortiment aan technische producten voor industriële eindgebruikers (MRO), OEM/machinebouw, panelenbouw en industriële installatiebedrijven. Wij helpen je samen met Rittal bij het maken van de juiste keuze voor producten en toepassingen.
Ben je nog geen klant maar wil je eenvoudig toegang tot de webshop,
meld je dan hier aan als klant en bekijk direct het brede assortiment van Rittal.