Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

M mini-magneetschakelaar: maximale betrouwbaarheid – altijd en overal

De M mini-magneetschakelaars bieden een oplossing wanneer prestaties én afmeting tellen. De schakelaar biedt zelfs onder extreme omstandigheden maximale betrouwbaarheid in mini-formaat. En met de snelle en veilige aansluittechniek is de M-serie het antwoord voor panelen die niet alleen compacter maar ook sneller te realiseren zijn.

Bekijk het assortiment

Ruimtebesparende kwaliteit
De M-serie kenmerkt zich door een ruimtebesparende uitvoering en hoge prestaties. De schakelaars zijn in een handomdraai naast elkaar te monteren. Daarmee kunnen machinebouwers en kastenbouwers een economische oplossing bieden zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Die kwaliteit en brede inzetbaar zijn mede te danken aan de gebruikte technologie en de ruime keuze aan varianten. Netwerk-instabiliteit, grote hoogten of extreme temperaturen vormen dan ook geen enkele belemmering meer; zelfs onder zware omstandigheden is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.

 

Optimale interface
De M-serie wordt geleverd met een groot aantal spoelen waarmee aan uiteenlopende eisen kan worden voldaan. Of het nu gaat om puur AC of DC voor uiterst snel schakelen, een gering energieverbruik voor rechtstreekse besturing via PLC of extra mogelijkheden om spanningsschommelingen op te vangen – met de M mini-magneetschakelaar zijn alle vragen van klanten te beantwoorden.

Efficiënt en veilig aansluiten

De M mini-magneetschakelaar ondersteunt twee soorten aansluittechniek: schroefklemmen en ringtong-kabelschoenen. Voor alle aansluitterminals wordt dezelfde afmeting schroevendraaier gebruikt voor minder gereedschapswisseling en meer snelheid en efficiency. De aansluiting is altijd stabiel, het aantal mogelijke kabeldiameters groot en het onderhoud eenvoudig. Verder worden ook magneetschakelaars geleverd met speciale schroefaansluiting waarmee ringtong-kabelschoenen snel en eenvoudig zijn te installeren. Dat maakt de aansluiting perfect bestand tegen schokken, trillingen of anderszins losraken.

Tal van accessoires – vele toepassingen
Met beide aansluitmogelijkheden zijn max. 6 hulpcontacten op de schakelaar of aan de voor- of zijkanten aan te sluiten. Elektronische tijdschakelaars, overspanningsbeveiligingen en verzamelrails behoren eveneens tot het assortiment.

 

Dankzij de mechanische vergrendeling en de aansluitsets kan eenvoudig een omkeerstarter worden samengesteld voor motorbesturing in beide richtingen. De M mini-magneetschakelaars zijn bovendien volledig uitwisselbaar met de T16 thermische beveiligingsrelais. Zo kan een zeer compacte maar uiterste effectieve oplossing worden geboden om apparatuur te beveiligen tegen overbelasting en fasefouten.