Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Tijdrovend koperbuigen verleden tijd met Cu-flex: “Het bespaart ons wel 75% tijd”

CUBIC - een Deens bedrijf gespecialiseerd in modulaire kastenbouw dat sinds 2019 ook heeft gevestigd in Nederland - ontwikkelde een super slimme oplossing voor het bouwen en wijzigen van kasten: Cu-flex, een flexibele koperen stroomrail. Het product maakt nu snel naam in Nederland. Nico Moerman van Holland Marine Electric is een van de gebruikers: “Je hoeft geen koper meer te buigen, je kan het product zo installeren. Ik denk dat het ons wel 75% tijd bespaart. We besparen daarmee ook geld en kunnen naar klanten toe betere aanbiedingen doen. Het is een win-win voor iedereen.”

Perry Damen is salesmanager van CUBIC in Nederland. Hij vertelt dat de Cu-flex is ontstaan vanuit de modulaire kastenbouw. “Modulair bouwen is heel gebruikelijk in Denemarken. Het idee daarachter is dat het veel flexibeler en sneller is dan traditioneel bouwen. Zo ontstond ook het idee voor de Cu-flex, een manier om snel en eenvoudig koperen verbindingen te maken. Bij massief koper heb je speciale apparatuur en een vakspecialist nodig om het te buigen. Cu-flex is een kant-en-klare oplossing en schroef je zo vast.”

Tijdwinst en nauwelijks kans op fouten

We zijn met Solar de enige voorraadhoudende groothandel die Cu-flex in Nederland kan leveren. En we merken dat steeds meer installateurs en panelenbouwers het product ontdekken. Perry beaamt dat: “Bedrijven zien de voordelen, zeker met het oog op het groeiende tekort aan technisch personeel. Koperbewerkers zijn er nauwelijks nog. Steeds meer bedrijven hebben de wanden volhangen met onze koperen connecties.”

Een van die bedrijven is Holland Marine Electric, dat gespecialiseerd is in nautische systemen aan boord van schepen. “Alles waar op een schip een kabeltje aan zit,” zoals eigenaar Nico Moerman het omschrijft. Hij kreeg onlangs de vraag of hij van tien visserijschepen in Scheveningen en Ijmuiden de walvoeringspanelen kon upgraden. De walstations gingen over op een hoger vermogen en de huidige stroomvoorziening aan boord van de schepen was hiervoor te laag. Een grote klus die liefst zo snel mogelijk klaar was, want elke dag dat een schip onnodig aan wal ligt betekent verlies voor de eigenaar.

Win-win situatie
“Een onderdeel van wat er moest gebeuren was het koperbuigen. Dat is een vak apart, dat moet iemand hele dagen doen om het nauwkeurig te kunnen. En nauwkeurig wil je het hebben, anders kan je dat dure koper niet gebruiken en wegkieperen. Koperbuigen kost ook tijd en tijd, dat hadden we niet echt. We kozen dus voor Cu-flex, hoefden geen koperbuiger in de huren, konden heel snel werken zonder foutmarge en waren daardoor in staat een aantrekkelijke aanbieding te doen aan de klant. Zo kregen we de opdracht. We kunnen daarbij ook bouwen op Solar. Bij service en onderhoud aan schepen is het vaak is: nu bellen en over twee uur heb ik mijn materiaal nodig. Daar schakelt Solar goed in mee.”

Eenvoudig en compact bouwen
Nico ervaart nog meer voordelen van het gebruik van Cu-flex. “Als je op een schip werkt heb je maar beperkt de ruimte. Veel plek om koper te buigen is er niet en je moet met die koperen rails ook een minimale veiligheidsafstand aanhouden om kortsluiting te voorkomen. Cu-flex mag je door de goede isolatie gewoon over elkaar heen leggen, werkt makkelijk en maakt het ook mogelijk om heel compact te bouwen. Het voldoet bovendien aan alle keuringseisen.”

Vakspecialisten efficiënter inzetten

Perry Damen kent steeds meer soortgelijke verhalen: “Ik was laatst op een project waar in een kast vier koperen connecties waren gemaakt. Dat had 20 minuten per koperen connectie gekost, vertelde de panelenbouwer mij. Dat komt neer op 1 uur en 20 minuten. Met Cu-flex had dit bedrijf meer dan een uur bespaart. Dat is dus een uur waarin je vakspecialisten op een ander project in kan zetten.”

“Veel bedrijven zijn traditiegetrouw en bouwen volgens vaste patronen, zonder zich af te vragen of het niet beter, efficiënter en goedkoper kan,” sluit Nico af. “Terwijl er zoveel manieren zijn om slimmer te werken. De Cu-flex is zo’n mooie vooruitgang. We hadden dit voorheen niet kunnen bedenken, het is een win-win voor iedereen.”

Neem voor meer informatie over Cu-flex contact op met Perry Damen, 
Sales Manager (PDA@NL.CUBIC.EU)  , of kijk op https://www.cubic.eu/products/cu-flex-flexible-copper-busbar.

CUBIC CU-Flex onderhoudsvrije flexibele stroomrail

De hoge flexibiliteit van CU-Flex maakt het tot een eenvoudig en gemakkelijk product om te installeren. Ook kan het toegepast worden om bestaande installaties te wijzigen. CU-Flex wordt geleverd in een breed scala aan lengtes en diktes, zodat het voor velerlei toepassingen inzetbaar is.

Lees meer
Rittal Kwalitatieve bewerkingsservice voor alle kasten

De Rittal bewerkingsservice biedt je hoogwaardige mechanische bewerkingen, montages en afwerken voor al je type kasten. Je kunt de Rittal bewerkingsservice inzetten voor seriebewerkingen én ook voor enkelstuksbewerkingen! Dit zorgt ervoor dat je processen kan versimpelen en je geen faalkosten meer hebt.

Lees meer
HMS Networks Naadloze integratie van IT en OT met slimme communicatie- oplossingen

Ga je aan de slag met de digitalisering van je industriële omgeving? Dan komen er direct vragen op zoals ‘Waar blijft mijn data?’, ‘Is het wel veilig?’ en ‘Verlies ik data als er geen internet meer is?’. De end-to-end oplossingen van de HMS Networks merken Anybus en Ewon, maken je digitale roadmap werkelijkheid.

Lees meer
Weidmuller Beveiligde toegang op afstand vereenvoudigd

u-link garandeert een snelle en veilige toegang tot machines en installaties. De intuïtieve u-link interface is snel en eenvoudig te configureren zonder benodigde kennis van zaken en aan te passen aan specifieke processen. Beveiligde servers in Europa bieden tevens een onlineplatform dat zorgt voor conformiteit tussen verschillende IT-systemen.

Lees meer

Marine & Offshore update

Wij zien dat de markt zich steeds verder inzet voor verduurzamen door middel van vergaande automatisering, digital dashboarden en onshore toezicht op de varende schepen. Hierdoor kunnen kosten worden bespaard en emissies verlaagd. Voor de grootste schepen is dit al deels verplicht, maar de grootste slag hierin valt te halen bij de kleinere offshore- of binnenvaartschepen.

Lees verder

rittal VX IT – ’s Werelds snelste IT-rack

Of u nu een netwerkrack nodig heeft voor een verdeelbord of serverracks voor een edge-, colocatie- of hyperscale datacenter, de nieuwe VX IT is het ideale platform voor het accommoderen van een moderne IT-infrastructuur en de vele verschillende vereisten.

Lees meer
Eaton Automatisering was nog nooit zo ‘easy’

Met de easyE4 mini PLC uit de Eaton Moeller serie kunnen besturingstaken snel en efficiënt worden uitgevoerd, of het nu gaat om industriële, productie- of bouwtoepassingen. De easyE4 is geschikt voor eenvoudige én complexere besturingstaken en is daarmee de juiste keuze voor zowel installateurs als voor engineers in de machinebouw.

Lees meer
Schneider Stel jij je al open voor de wereld van digitalisering?

Technologie verandert de maatschappij zoals we die kennen in een razendsnel tempo. Toch bouwen veel bedrijven nog machines met de technologie uit de vorige eeuw. “Nou, en wat dan nog? Mijn bedrijf loopt evengoed toch prima.”, horen we je denken. Ja, dat kan prima zo zijn, maar je mist hierdoor wel aansluiting met de wereld van digitalisering en alle hiermee gepaard gaande kosten- en efficiency voordelen.

Lees meer
conta clip Sneller, goedkoper, flexibeler en veiliger

Voorkom storingen en behoud het overzicht tijdens het oplossen van storingen en onderhoud/revisie werkzaamheden. Zorg voor een ordentelijke doorvoer van kabels, hydrauliek leidingen en luchtslangen in behuizingen of schakelkasten.

Lees meer