Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Nieuwe frequentieregelaars, ínclusief trainingen op maat voor United Soft Drinks

Bij United Soft Drinks, producent van frisdranken zoals AA Drink, Bar-le-Duc, RAAK , Sportwater en London, is de Technische Dienst continu op zoek naar verbeteringen. Ook de uitbreiding van vier naar zes productielijnen werd aangegrepen om te vernieuwen en standaardiseren. Wij hielpen bij de selectie van nieuwe frequentieregelaars en trainden de monteurs, zodat ze storingen nu gewoon zelf op kunnen lossen. Een interview met het hoofd van de Technische Dienst van United Soft Drinks Paul de Wit.

 

Paul vertelt gepassioneerd over zijn werk en werkgever als we hem bellen voor dit interview. United Soft Drinks is een familiebedrijf met een platte organisatiestructuur en mensen met hart voor de zaak. Een bedrijf waar je altijd gewoon bij de directeur naar binnen kan lopen en waar het verloop nihil is. “Iedereen krijgt de ruimte om mee te denken en doet dat ook, dat geeft een hele prettige werksfeer.”

Stilstand zoveel mogelijk voorkomen
Dat meedenken geldt ook als het gaat om de machines en productielijnen. “Op basis van waar we tegenaan lopen en waar risico’s oplopen standaardiseren en vernieuwen we continu.”

“Als apparatuur al lang in gebruik is heeft dat natuurlijk wel voordelen”, legt Paul uit. “Onze operators kennen de apparatuur dan goed, herkennen geluidjes en weten het meteen als er iets mis is en hoe ze dat op moeten lossen. Maar een verouderde verpakkingslijn die steeds meer storingen krijgt vraagt om vernieuwing. We willen stilstand zoveel mogelijk voorkomen.”

Goed onderbouwde keuze maken
“Het dilemma is dan wel altijd: word je nog ondersteund door de machinebouwer? Is het onderdeel er nog en kan iemand het er dan inzetten?”

“Solar is goed in staat ons daarbij te helpen. Ze gaan voor ons op zoek naar geschikte alternatieven en geven duidelijk aan wat de verschillen zijn, zodat wij een onderbouwde keuze kunnen maken. In dit geval koppelde onze accountmanager Chahin Ousaid ons al snel aan zijn technische collega Hans Winckelmolen.”

Trainingen op maat
“Hans adviseerde ons specifiek bij de vervanging van onze frequentieregelaars. We hebben hier vier productielijnen en gaan naar zes, maar willen dat die lijnen wel zoveel mogelijk op elkaar lijken. Zodat onze monteurs de bediening ervan maar één keer hoeven te leren en snel onder knie hebben. We kozen uiteindelijk voor Danfoss, omdat onze monteurs hier al veel ervaring mee hebben en aangaven dat hier hun voorkeur naar uitging.”

 

“Solar heeft vervolgens ook zes een-op-een trainingen verzorgd voor onze monteurs. Echt op maat gemaakt, want een mechanisch geschoolde monteur heeft andere vragen en een ander kennisniveau dan een elektrotechnisch monteur. Als productiebedrijf is het voor ons zaak ons heel algemeen te ontwikkelen en tegelijkertijd specialist te worden op onze eigen machines. Solar helpt ons daar op deze manier bij.”

Plannen voor een opfriscursus

“Inmiddels kochten we een tweede partij nieuwe frequentieregelaars aan en ik verwacht dat we op termijn ook een opfriscursus vragen aan Solar. We hebben echt wat aan die eerste training gehad en een vervolgtraining is met Solar vast ook zo georganiseerd.”

Rittal Kwalitatieve bewerkingsservice voor alle kasten

De Rittal bewerkingsservice biedt je hoogwaardige mechanische bewerkingen, montages en afwerken voor al je type kasten. Je kunt de Rittal bewerkingsservice inzetten voor seriebewerkingen én ook voor enkelstuksbewerkingen! Dit zorgt ervoor dat je processen kan versimpelen en je geen faalkosten meer hebt.

Lees meer
HMS Networks Naadloze integratie van IT en OT met slimme communicatie- oplossingen

Ga je aan de slag met de digitalisering van je industriële omgeving? Dan komen er direct vragen op zoals ‘Waar blijft mijn data?’, ‘Is het wel veilig?’ en ‘Verlies ik data als er geen internet meer is?’. De end-to-end oplossingen van de HMS Networks merken Anybus en Ewon, maken je digitale roadmap werkelijkheid.

Lees meer
Weidmuller Werkplaatsoptimalisatie

Heb je vragen over onze producten en diensten of wil je een individuele aanbieding? Vul gewoon het contactformulier in. Onze medewerkers nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Lees meer
Schneider Electric Stel jij je al open voor de wereld van digitalisering?

Technologie verandert de maatschappij zoals we die kennen in een razendsnel tempo. Toch bouwen veel bedrijven nog machines met de technologie uit de vorige eeuw. “Nou, en wat dan nog? Mijn bedrijf loopt evengoed toch prima.”, horen we je denken. Ja, dat kan prima zo zijn, maar je mist hierdoor wel aansluiting met de wereld van digitalisering en alle hiermee gepaard gaande kosten- en efficiency voordelen.

Lees meer

Slimme tijdsbesparende tools

Wil je je processen optimaliseren en tijdwinst boeken? Dat kan op vele manieren, onder andere door eenvoudige berekeningen voor je kasten maken, of deze bij ons uit te besteden. Op deze pagina hebben we een aantal handige configuratie tools voor je verzameld, waarmee je snel de prijs van een kast kunt berekenen, je je eigen klemmenstrook kunt (laten) configureren of de klimatiseringsbehoefte in kaart kunt brengen.

Configuratietools

Weidmuller Beveiligde toegang op afstand vereenvoudigd

u-link garandeert een snelle en veilige toegang tot machines en installaties. De intuïtieve u-link interface is snel en eenvoudig te configureren zonder benodigde kennis van zaken en aan te passen aan specifieke processen. Beveiligde servers in Europa bieden tevens een onlineplatform dat zorgt voor conformiteit tussen verschillende IT-systemen.

Lees meer
Rittal VX IT – ’s Werelds snelste IT-rack

Of u nu een netwerkrack nodig heeft voor een verdeelbord of serverracks voor een edge-, colocatie- of hyperscale datacenter, de nieuwe VX IT is het ideale platform voor het accommoderen van een moderne IT-infrastructuur en de vele verschillende vereisten.

Lees meer
Eaton Automatisering was nog nooit zo ‘easy’

Met de easyE4 mini PLC uit de Eaton Moeller serie kunnen besturingstaken snel en efficiënt worden uitgevoerd, of het nu gaat om industriële, productie- of bouwtoepassingen. De easyE4 is geschikt voor eenvoudige én complexere besturingstaken en is daarmee de juiste keuze voor zowel installateurs als voor engineers in de machinebouw.

Lees meer
Conta-clip Sneller, goedkoper, flexibeler en veiliger

Voorkom storingen en behoud het overzicht tijdens het oplossen van storingen en onderhoud/revisie werkzaamheden. Zorg voor een ordentelijke doorvoer van kabels, hydrauliek leidingen en luchtslangen in behuizingen of schakelkasten. Houd laag en hoogspanningskabels van elkaar gescheiden om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Lees meer
Helukabel TOPSERV® PUR feedback kabel van HELUKABEL

Precisie-servomotoren, zoals die tegenwoordig in veel gebieden van sterk geautomatiseerde productieprocessen worden gebruikt, vragen om hoogwaardige, betrouwbare en duurzame kabels. Aan deze eisen wordt voldaan met de TOPSERV kabels van HELUKABEL. De kabels hebben een extra afscherming om EMC-compatibiliteit te garanderen.

Lees meer
CUBIC CU-Flex onderhoudsvrije flexibele stroomrail

De hoge flexibiliteit van CU-Flex maakt het tot een eenvoudig en gemakkelijk product om te installeren. Ook kan het toegepast worden om bestaande installaties te wijzigen. CU-Flex wordt geleverd in een breed scala aan lengtes en diktes, zodat het voor velerlei toepassingen inzetbaar is.

Lees meer
ABB M mini-magneetschakelaar: maximale betrouwbaarheid – altijd en overal

De M mini-magneetschakelaars bieden een oplossing wanneer prestaties én afmeting tellen. De schakelaar biedt zelfs onder extreme omstandigheden maximale betrouwbaarheid in mini-formaat. En met de snelle en veilige aansluittechniek is de M-serie het antwoord voor panelen die niet alleen compacter maar ook sneller te realiseren zijn.

Lees meer
Danfoss VLT AutomationDrive FC 302

De frequentieregelaar, die condities bewaakt en onderhoudt, voorspelt op basis van feiten! De VLT AutomationDrive FC 302 betekent een doorbraak in de technologie van frequentieregelaars. De regelaar beschikt nu over ingebouwde voorspelbare en op condities gebaseerde onderhoudsfuncties (Condition Based Monitoring).

Lees meer