Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Schneider Tesys Island

Bouw jij nog machines met technologie uit de vorige eeuw?

Technologie verandert de maatschappij zoals we die kennen in een razendsnel tempo. Toch bouwen veel bedrijven nog machines met de technologie uit de vorige eeuw. “Nou, en wat dan nog? Mijn bedrijf loopt evengoed toch prima.”, horen we je denken. Ja, dat kan prima zo zijn, maar je mist hierdoor wel aansluiting met de wereld van digitalisering en alle hiermee gepaard gaande kosten- en efficiency voordelen. En die zijn groter dan menigeen vermoedt.

 

Als je je bedrijf openstelt voor de wereld van digitalisering kun je namelijk direct profiteren van alle voordelen: lager energieverbruik, verhoogde productiviteit, preventieve onderhoudsplanning en een algehele verbetering van de Overall Equipment Efficiency (OEE). Toegang tot slimme en real-time data is hierbij essentieel om de uptime te vergroten en de algehele kwaliteit te verbeteren.

Slim motormanagement voor lager energieverbruik

Binnen de industrie wordt meer dan 60% van de energie specifiek gebruikt voor het aandrijven van motoren. Wanneer we de productiviteit de komende jaren willen uitbreiden en de industrie ook nog eens toekomstbestendig willen maken, zal het energieverbruik alleen maar toenemen. Een intelligente strategie voor slim motormanagement is dan cruciaal om het totale energieverbruik te verminderen en tegelijkertijd de uptime van installaties te vergroten. Dit is mogelijk door geïnformeerd- en gegevens gestuurd te handelen op basis van realtime informatie en voorspelbare foutsituaties. De enige manier om dit te doen is door onze traditionele technologie te verbeteren en deze te vervangen door intelligentere en beter verbonden motoren.

 Schneider Electric heeft een oplossing ontwikkelt die hier naadloos op aansluit: slim motorbeheer voor geoptimaliseerde en krachtige machinebesturing.

Storingen detecteren en oplossen voordat de motor tript

Met TeSys island introduceert Schneider Electric een toekomstbestendige oplossing. Niet alleen voor nieuwe machines, maar ook voor upgrades en retrofit. Traditionele motorbesturingen beschermen tegen overbelasting, maar dat resulteert vaak in een ongeplande stilstand. TeSys island is de nieuwe generatie digitale motorbesturing die machinebouwers en eindgebruikers de mogelijkheid biedt om storingen te detecteren en op te lossen voordat de motor tript. Een slimme strategie die extra digitale voordelen brengt boven het kiezen voor het implementeren van enkel energiebesparende technologieën.

Voorkom machinestilstand

TeSys island digitaliseert de motorbesturing waarbij de volledige functionaliteit van het eiland wordt beheerd met softwaretools die alle fasen van de product- en toepassingslevenscyclus bestrijken: ontwerp, engineering, inbedrijfstelling, bediening en onderhoud. Hiermee wordt automatisch product- en procesinformatie gegenereerd. Je hebt permanente beschikbaarheid over de apparaat status, energieverbruik, elektrische belasting, aantal schakelingen en de bescherming van specifieke toepassingen. In het geval van ongewone belasting worden pre-alarmen gegenereerd en worden diagnostische gegevens ter beschikking gesteld van de technische staf.  Je krijgt toegang tot voorspellende en preventieve toepassingsgegevens voor diagnostiek en onderhoud, wat machines slimmer en betrouwbaarder maakt. 

Machinebeheer op afstand is nu eenvoudiger dan ooit

TeSys island is uit te breiden naar andere, open en cloud gebaseerde platformen, zoals EcoStruxure Machine Advisor (doorklikken naar tekst). Je kunt hierdoor eenvoudig systeemprestaties vanaf externe locaties volgen en beheren en onderhoud buiten de operationele uren uitvoeren.

Probleemloze integratie in automatiseringsarchitecturen

TeSys island kan eenvoudig worden geïntegreerd in de automatiseringsarchitecturen van derden. TeSys island ondersteunt verschillende veldbus protocollen zoals EtherNet/IP, Modbus TCP, Profinet en Profibus. Functieblokken in de EcoStruxure-architectuur zorgen voor snellere integratie, ook met PLC's van andere grote automatiseringsfabrikanten. 

Staat jij ervoor open om de nieuwe technologieën van nu te omarmen en de mogelijkheden en voordelen van de digitalisering optimaal te benutten? TeSys island ondersteunt de industrie bij de digitale transformatie en helpt machinebouwers om de machine-efficiëntie te verbeteren, tijd te besparen tijdens engineering- en inbedrijfstellingsfasen en de uitval van machines zoveel mogelijk te beperken.

• Detecteer en los problemen op voordat uw machine stopt

• Minimaliseer stilstand en verhoog de output

• Krijg beter inzicht in de werking en prestaties van machines

• Plan onderhoud in plaats van te reageren

• Monitor het energieverbruik voor het behalen van efficiency doelstellingen

• Ontwerp sneller met de online configurator

• Verminder de configuratie van instellingen dankzij voorgeprogrammeerde functies

• Installeer sneller door het reduceren van besturingsbedrading

Binnen de industrie wordt meer dan 60% van de energie specifiek gebruikt voor het aandrijven van motoren. Een intelligente strategie voor slim motormanagement is dan cruciaal om het totale energieverbruik te verminderen en tegelijkertijd de uptime van installaties te vergroten Ruben Sonius, Digital product manager Schneider Electric