Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Schneider Electric

Draadloze connectiviteit ontsluit nieuwe toepassingsgebieden in de industrie

Naar de webshop

In de industrie wordt steeds meer en intensiever gebruik gemaakt van digitale toepassingen voor het ontsluiten en uitwisselen van data. Tussen apparaten onderling of tussen mens en machine. De beschikbaarheid van deze data geeft technici, installateurs en operators een gedetailleerd inzicht in de actuele status of werking van een machine of installatie. Dit inzicht maakt het mogelijk om geïnformeerd en gegevens gestuurd te handelen op basis van realtime data. De technische staf kan proactief beslissingen nemen om de beschikbaarheid van industriële applicaties te vergroten en ongeplande stilstand van machines te voorkomen.

Connectiviteit als randvoorwaarde voor het uitwisselen van data

Internet en met name de digitale infrastructuur zijn voorwaardelijk voor alle digitale toepassingen waarbij data wordt uitgewisseld. Maar de beschikbaarheid van hoogwaardige connectiviteit is allerminst vanzelfsprekend in de industrie. Het verkrijgen van toegang tot de beveiligde netwerkomgeving van bijvoorbeeld fabrikanten of eindgebruikers is vaak niet toegestaan. Ook is er in de industrie vaak sprake van toepassingen in buitengebieden waar de digitale infrastructuur ontbreekt en zware investeringen vereist zijn voor het aanleggen en onderhouden van de benodigde communicatie-infrastructuur.

De beschikbaarheid van hoogwaardige connectiviteit om veilig data uit te wisselen is allerminst vanzelfsprekend in de industrie. Robin Helsloot, Sensor Application Specialist, Telemecanique Sensors

Slimme draadloze connectiviteit: van schakelaar direct naar de cloud

Met de xiot cloud sensor heeft Telemecanique een oplossing ontwikkeld die veilige draadloze connectiviteit mogelijk maakt zonder afhankelijk te zijn van een GSM-netwerk of lokale infrastructuur. De technologie maakt gebruik van het LPWAN-netwerk, een energiezuinig, wide-area netwerk met een groot bereik (tot 50 km per antenne) en in 32 landen door Sigfox wordt beheerd. De xiot cloud sensor verzendt binaire detectiesignalen, zoals die van bijvoorbeeld eindschakelaars, rechtstreeks via het LPWAN-netwerk naar de gebruiker. Wanneer de status van de eindschakelaar, of het schakelcontact, op het systeem of de machine verandert, stuurt de sensor een alarmmelding naar een of meer ontvangers. Via een webbrowser op pc, tablet of smartphone, of via de xiot app, hebben gebruikers toegang tot alle aangesloten zenders. De xiot cloud sensor werkt tot 10 jaar volledig onafhankelijk dankzij een geïntegreerde lithium-ion batterij.

Nieuwe toepassingsgebieden in de industrie ontsluiten

De xiot cloud sensor is een innovatieve oplossing die technici en installateurs in staat stelt om geheel nieuwe toepassingsgebieden in de industrie te ontsluiten. Denk bijvoorbeeld aan irrigatiesystemen in de landbouw enwaterzuiveringstoepassingen, waar drukdrempels worden bewaakt, of aan toepassingen voor de afvalverwijderingsindustrie voor het monitoren van de stand van een eindschakelaar in een vulcontainer. Uiteraard is de sensor ook toe te passen waar de aan/ uit status, open/ dicht posities of de toestand van een noodstop van machines op afstand moeten worden bewaakt.

Wil je meer informatie ontvangen of in contact komen met de Sensor Applicatie Specialist van Telemecanique?

Vul dan via onderstaande button het contactformulier in.

CONTACT