Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Solar ondersteunt de Technische Dienst van Sonac Eindhoven

“We zijn met hetzelfde doel bezig en doen het werk echt samen”

Bij Sonac produceren 35 medewerkers in 4 ploegen 24 uur per dag proteïnes en vetten voor de voedingsindustrie. Veiligheid staat daarbij voorop, de productie moet niet stil komen te staan en het is belangrijk dat de medewerkers plezier hebben in hun werk. Eén van de speerpunten voor hoofd van de Technische Dienst Pieter Leijssen is dan ook preventief onderhoud en continue procesoptimalisatie, zodat de machinebeschikbaarheid maximaal is. Vanuit Solar bieden we ondersteuning, onder meer door op het gebied van de elektrocomponenten gedeeltes van de werkvoorbereiding en engineering over te nemen.

 

Voor de productie van proteïnes en vet voor de voedingsindustrie gebruikt Sonac dierlijke restmaterialen. De filosofie van het bedrijf: zo min mogelijk verspilling en zoveel mogelijk toegevoegde waarde creëren. Omdat de aanvoer binnen een bepaald aantal uren verwerkt moet worden, streeft Sonac naar een zo hoog mogelijke Overall Equipment Effectiveness. Solar ondersteunt de Technische Dienst van Sonac hierbij.

Meer uniformiteit en betrouwbaarheid

Pieter Leijssen: “Een van de projecten waar Solar ons mee helpt is het preventief onderhoud aan onze besturingskasten. Deze kasten zijn al een ruim aantal jaren operationeel en we willen storingen voor zijn. Daarnaast worden sommige componenten moeilijker verkrijgbaar en zoeken we naar goede, moderne alternatieven. Wij hebben beperkte capaciteit als het gaat om engineering, dus Solar helpt ons hierbij.”

“De engineers van Solar inventariseren op locatie wat preventief vervangen moet worden en wat goede alternatieven zijn. We streven daarbij ook naar meer uniformiteit. Met meer uniformiteit hebben we minder voorraad nodig, is er minder kans op fouten en gaat de betrouwbaarheid omhoog. De medewerkers van Solar zijn veel beter bekend met de mogelijkheden die er in de markt zijn en kunnen ons dus van gedegen advies voorzien. Bovendien scheelt het ons tijd, omdat we niet zelf de werkvoorbereiding en engineering hoeven te doen.”

Lichtplan inclusief productspecificaties

“Een ander project is verlichting. Onze buitenruimte was veranderd, dus daar hadden we een lichtplan voor nodig. Daarnaast moest onze verlichting bovenaan de gevel een keer vervangen worden. Dat is een moeilijk bereikbare plek en omdat ik op korte termijn een kraan van 40 meter hoog beschikbaar had, wilde ik dat meteen meenemen in het lichtplan voor de buitenruimte. Dan bel ik mijn accountmanager Roger Geurts van Solar en hun lichtexpert maakt met behulp van een speciaal computerprogramma een lichtplan met advies over de te gebruiken armaturen. Solar levert vervolgens keurig op tijd alle spullen die we nodig hebben.”

De medewerkers van Solar zijn veel beter bekend met de mogelijkheden die er in de markt zijn en kunnen ons van gedegen advies voorzien. Pieter Leijssen, Sonac Eindhoven

Samen nadenken over de beste oplossingen

“Wat zo fijn is aan de samenwerking met Solar is het onderlinge vertrouwen en het meedenken. Binnen onze organisatie mag iedereen altijd zijn ideeën ventileren en wil iedereen meehelpen om het beste resultaat te boeken. Er is respect voor elkaar en zo is de samenwerking met Solar ook. We doen het echt samen. Solar wil ook altijd eerst de vraag goed begrijpen, zodat we met hetzelfde doel bezig zijn. Eind van de maand hebben we trouwens een workshop gepland over frequentieregelaars. Zo helpt Solar ons ook om onze kennis op te frissen en met z’n allen door te blijven leren. Plezier hebben in je vak, up-to-date blijven en samen nadenken over de beste oplossingen, dat kenmerkt onze samenwerking met Solar.”

Rittal Hygienic Design

In de voedingsmiddelenindustrie heb je te maken met drie hygiënezones, Hygiënisch design, Hygiëne plus temperatuur en Hygiëne plus explosiegevaren. Het is van groot belang dat de engineer weet in welke zone de besturingskast komt te staan.

Lees meer
Telemecanique Sensors introduceert de XIOT cloud connected sensor

Telemecanique Sensors introduceert de XIOT cloud connected sensor: een draadloze oplossing voor het verbinden van externe sensoren of schakelaars met de cloud.

Lees meer
Phoenix Rifline

Met RIFLINE complete kun je alle standaard relaistoepassingen realiseren

Lees meer
Profiteer van de introductie korting!

De geavanceerde oplossing bestaat uit een kant-en-klare schakelkast waarop vele sensoren zowel bedraad als draadloos aangesloten kunnen worden. De bewaking, visualisatie en bediening wordt door middel van een HMI uitgevoerd.

Lees meer
Nieuw in het schap TeSys island van Schneider Electric

Optimale productiviteit met een slim load managementsysteem

Lees meer
Nieuw in het schap Bewerkingsservice Calculatietool en AX/KX series

Meer flexibiliteit en betrouwbaarheid met nieuwe kasten en digitaal bestelproces

Lees meer
Advertentie Fast Delivery Service

Met Klippon Service ‘Fast Delivery Service’ bereik je een grotere efficiëntie in de paneelbouw. De producten worden geassembleerd en kant-en-klaar geleverd.

Lees meer
Advertentie Murr: Alles uit de kast!

Bouw jouw installatie op een andere manier op met Murrelektronik IP67 IO-concept.

Lees meer
Sneller groeien door lean management in inkoop: zo kan het

Lean management in inkoop leidt tot efficiëntere processen, een verlaging van de totale kosten en ruimte voor groei.

Lees meer
Energielabel C kantoren: Solar helpt!

Per 1 januari 2023 is het verplicht: energielabel C kantoren. Hier lees je hoe we jou helpen energielabel C te halen voor jouw gebouw.

Lees meer
Solar Plus: omdat goed en betaalbaar heel goed samengaan

Solar Plus is een assortiment veelgebruikte standaardproducten die je als klant snel, gemakkelijk en prijstechnisch interessant tot je beschikking hebt.

Lees meer