Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Sanitair & Tegel Centrum Alkmaar

Een prachtige showroom met vakkennis en een breed assortiment

Ongeveer 25 jaar geleden besloot een groep installateurs in het noordwesten van het land een eigen showroom op te starten voor sanitair. Zij wilden een plek creëren om klanten te ontvangen, producten te tonen en klanten te begeleiden bij hun keuzeproces. Dat was het begin van het Sanitair & Tegel Centrum Alkmaar, dat nu een showroom is voor iedereen. Aan het roer staat sinds 17 jaar Ron Korsse. Hij vertelt over de hechte samenwerking met Solar en de steeds groter groeiende groep installateurs en aannemers die de showroom weet te vinden. “Wij begeleiden de eindklant en Solar regelt de levering en logistiek. Zo nemen we installateurs en aannemers veel werk uit handen en zorgen we dat eindklant hier altijd met een grote glimlach de deur uitloopt.”

 

Het is voor installateurs en aannemers eigenlijk heel simpel: je geeft jouw klant het telefoonnummer van het Sanitair & Tegel Centrum (STC) om een afspraak te maken en mailt een tekening van de badkamer naar het STC ter informatie. Het STC doet vervolgens de rest.

3D tekening van de badkamer

Ron: “Als klanten hier binnenkomen hebben ze vaak al wel een beeld van wat ze willen. Ze deden op internet inspiratie op en weten soms zelfs al precies welke kraan ze mooi vinden. We nemen de tijd om hun wensenpakket door te nemen en maken vervolgens samen een 3D-tekening om te kijken wat wel en niet kan. Het is heel mooi dat ze dan op het scherm als het ware door de badkamer kunnen lopen en zien hoe het wordt. We kunnen bijvoorbeeld per muur tonen hoe een bepaald meubel daar staat.”

“Soms komen we zo ook tot het inzicht dat ze beter andere keuzes kunnen maken dan oorspronkelijk gedacht. Douche-wc’s zijn nu bijvoorbeeld heel populair. Bij nieuwbouw kan dat eigenlijk altijd, maar in bestaande bouw moet dan vaak elektra worden aangelegd of moeten leidingen worden aangepast. Wij maken dat soort zaken inzichtelijk, zodat klanten niet later voor verrassingen komen te staan. Een stortdouche is ook zo’n voorbeeld. Soms heb je daarvoor wel 22 mm dikke leidingen nodig en dat zit lang niet altijd in huizen. Je wil wel voorkomen dat klanten straks een stortdouche hebben waar alleen maar een paar druppels uit komen.”

Geen omkijken naar

"Als het ontwerp staat en de klant zijn keuzes heeft gemaakt, maken wij een offerte die de klant meeneemt naar de installateur”, vervolgt Ron. “De installateur voegt daar zijn installatieprijs aan toe en zo heeft de klant het totale plaatje. Bij akkoord geeft de installateur ons weer opdracht om de levering te plannen, wij maken de order naar Solar en Solar levert de spullen op datum of afroep op de plek van bestemming. De installateur heeft er dus eigenlijk geen omkijken naar.”

Oog voor detail

Marco Berkhout, eigenaar van het gelijknamige installatiebedrijf, kan dat beamen. Hij zit al 33 jaar in het installatievak, werkt nu 20 jaar voor zichzelf en komt al meer dan 10 jaar bij het Sanitair & Tegel Centrum. “Het is een mooie, up-to-date locatie met vriendelijk, behulpzaam en vakbekwaam personeel. Er is voor iedere portemonnee wat wils en klanten komen er altijd blij weer naar buiten. Het STC trekt bovendien een hoop van zijn spullen bij Solar vandaan en dat is een partij waar ik ook graag mee werk. Al vanaf dat ik voor mezelf werk heb ik daar een fantastische relatie mee. Ik leg de lat heel hoog. We streven altijd naar perfectie en hebben oog voor de details. Dan wil je samenwerken met partners die dat ook hebben. Solar en het STC hebben dat. Vanaf de ontvangst van de klant tot aan het afleveren van het sanitair door een vaste bezorger.”

Kopersbegeleiding bij nieuwbouwprojecten

Marco werkt, net als veel andere installateurs, ook met het STC samen op projecten. Ron: “We doen voor veel nieuwbouwprojecten de kopersbegeleiding. Zoals voor het nieuwbouwproject De West Friese Poort in Alkmaar. Dat gaat om 21 ruime appartementen en 9 studio’s, waar met bewoners bepaalde afspraken zijn gemaakt over het sanitair, maar ze gedeeltelijk ook vrije keuze hebben. Wij maken met al die bewoners tekeningen en zetten hun wensen op papier. We hebben dus ook de capaciteit om dat soort volumes aan te kunnen.”

Producten met een verhaal

“We verkopen producten met een verhaal”, besluit Ron. “Producten die uitleg vragen, waar je tekeningen bij moet maken en de klant over adviseert. Want we kunnen alles aanbieden. Niet alleen de producten van Solar, maar alles, inclusief tegels. Dat maakt dit vak ook zo leuk. Elk gesprek met een klant is anders, elk project van een installateur is anders. Ik zit al meer dan 30 jaar in dit vak en zou niet anders willen.”

Openingstijden

Het Sanitair & Tegel Centrum Alkmaar is dagelijks van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 - 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 - 16:30 uur. Meer informatie is te vinden op www.sanitair-tegel.nl.

Geberit One

Geberit ONE is de eerste badkamerserie die ontworpen is vanuit de gecombineerde expertise.

Lees meer
GROHE Touchfree

GROHE produceert al sinds jaren infraroodproducten, waarbij gegarandeerd wordt dat de waterstroom bij alle kranen betrouwbaar en nauwkeurig start en weer stopt.

Naar webshop
Kinedo Kinerock

Zaagbare douchebakken met een stijlvol design en de stoere look & feel van echt natuursteen.

Naar webshop
Thermrad RF

Thermrad RF is een compleet pakket waarmee je verschillende verwarmingssystemen perfect met elkaar kan laten functioneren.

Naar webshop
Vasco DX Units

De nieuwe DX-generatie scoort op alle belangrijke aspecten: hoogste rendements-efficiëntie, fluisterstille werking, afvoer van vochtige en vuile lucht, zonder warmteverlies.

Naar webshop
REHAU NEA SMART 2.0

Je installeert slimme apps om efficiënter te werken. Installeer je ook al slimme systemen? Verwacht meer van de NEA SMART 2.0.

Naar webshop
Spirovent en Spirotrap

Installeer nu een lucht- en vuilafscheider van Spirotech. Lucht en vuil zijn vaak de boosdoeners voor een niet optimaal werkende verwarmingsinstallatie.

Naar webshop
Solar Sanitair Exclusief voor in de showroom

Exclusieve producten van hoge kwaliteit en private label merken, mét aantrekkelijke prijzen.

Lees meer