Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

nieuw in het schap

Remeha Elga Ace hybride warmtepomp

Eenvoudig en betaalbaar een volgende stap naar duurzaamheid

naar webshop

Een hybride warmtepomp is een slimme optie voor mensen die bewust omgaan met het klimaat en hun portemonnee. Het is een haalbare, betaalbare en realistische (eerste) stap op weg naar verduurzaming van bestaande woningen. Dat geldt zeker voor de Elga Ace. Deze nieuwste generatie hybride warmtepomp van Remeha past in bijna elke bestaande woning en werkt altijd optimaal samen met de met de cv-ketel voor het hoogste rendement. 

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt dit voor de verwarming van de woning. “De cv-ketel, of een andere warmteopwekker, wordt alleen nog ingeschakeld voor het verwarmen van warm tapwater en op extreem koude dagen”, verklaart Dick van Dijk van Remeha. “Door de combinatie met de cv-ketel is dit systeem toepasbaar in bijna elke bestaande woning.”

De installateur sluit de Elga Ace warmtepomp snel, eenvoudig en foutloos aan Dick van Dijk, Remeha

Snelle, foutloze aansluiting

“De Elga Ace is de opvolger van de populaire Elga warmtepomp, met een aantal unieke verbeteringen”, gaat Dick verder. “Waar de eerdere Elga parallel was gekoppeld aan de cv-ketel , heeft de Elga Ace een ingebouwde open verdeler voor een directe aansluiting. De installateur sluit de warmtepomp zo snel, eenvoudig en foutloos aan. Ook de ingebruikname is sneller met de Smart Start App en vooraf ingestelde keuzeprogramma’s. Op een nieuw bedieningspaneel zijn alle instellingen makkelijk te vinden in het scrolmenu of met de zoekfunctie voor parameters.”

 

Compact, licht en milieuvriendelijk

De Elga Ace heeft een variabele pompsnelheid en is er in twee modellen van 4 en 6 KW. Dick: “Het is onze eerste warmtepomp die gebruikmaakt van het nieuwe, minder schadelijke, koudemiddel R32. Daarmee voldoet hij nu al aan de eisen van 2025. Daarnaast is de Elga Ace opvallend compact en licht. Hij weegt minder dan 20 kg, dus je pakt hem zo onder je arm. Samen met het kleine formaat is dat een groot voordeel in bestaande cv-opstellingen.”

Ingebouwde slimme techniek

“Bovendien is de Elga Ace, net als alle Remeha Ace toestellen, voorzien van ons eSmart Inside besturingssysteem. Met dit nieuwe digitale platform van Remeha kun je op afstand de status van onze producten monitoren en instellingen wijzigen. Ook de installateur kan met zijn smartphone of tablet eenvoudig met het toestel communiceren en alle benodigde informatie uitlezen of instellen.”

“Het is ook de enige warmtepomp in de markt die de cv-ketel slim aanstuurt met OpenTherm. De ketel wordt niet alleen aangezet en opgestookt tot de maximale watertemperatuur, maar de warmtepomp vraagt precies de hoeveelheid warmte die nodig is. Zo vult de Hr-ketel de Elga Ace warmtepomp zo efficiënt mogelijk aan.”

Remeha Elga Ace

Ben je geïnteresseerd in de Elga Ace? Wij hebben de serie beschikbaar in onze webshop.

WEBSHOP
Solar Opleidingen Basis monteur warmtepompen

Deze training is bedoeld voor een beginnende warmtepomp monteur die zich wil verdiepen in het brede opleidingspatroon van warmtepompsystemen.

WEBSITE