Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Nieuw in het schap

Rittal

Bewerkingsservice Calculatietool en AX/KX series:

Meer flexibiliteit en betrouwbaarheid met nieuwe kasten en digitaal bestelproces

Koop direct

Eenvoud, snelheid en beschikbaarheid.

Daar draait de Rittal Bewerkingsservice calculatietool om volgens Theo Gerritzen, Product Manager Kastsystemen bij Rittal Nederland. “In onze calculatietool kun je het type kast, het gatenpatroon en eventueel de gewenste kleur invoeren. Je krijgt dan, waar en wanneer je maar wilt, direct de juiste prijs. En je kunt gelijk een pdf maken met de informatie voor een bestelling.”

Je hebt direct de juiste prijs en de bewerkte kast wordt binnen een week geleverd Theo Gerritzen, Product Manager Kastsystemen bij Rittal Nederland

Altijd de juiste informatie met calculatietool

De Rittal Bewerkingsservice calculatietool staat ook op de website van Solar. “Dat maakt het bestellen van schakelkasten een stuk eenvoudiger. Offertes doorsturen is niet meer nodig. Alle partijen ontvangen de informatie uit de calculatietool in een overzichtelijke pdf. Solar controleert de bestelling in overleg met de klant en stuurt hem, met een tekening van de te bewerken kast, digitaal door naar Rittal. De bewerkte kast is dan binnen een week in huis.”

Naar calculatietool

3D engineeringstool

“De klant kan een eigen tekening uploaden of het Rittal Configuration System op onze website gebruiken”, gaat Theo verder. Deze engineeringstool maakt een 3D-model van de geselecteerde kast, accessoires en toebehoren. In de vrij beschikbare (te bewerken) ruimte zet je het gatenpatroon eenvoudig op de juiste plek.”

Efficiënt en betrouwbaar bestelproces

“De informatie uit de engineeringstool kan volledig digitaal worden omgezet in een order, voor een optimaal, efficiënt en betrouwbaar bestelproces. In onze nieuwe series wand- /vloerkasten (AX) en compacte behuizingen (KX) is dit nog verder doorgevoerd. Elk onderdeel van deze kasten heeft een unieke QR-code. Alle technische gegevens zijn voorhanden en als spare-part ook direct online te bestellen.”

Voordelen van de nieuwe kastenseries

De nieuwe kastenseries hebben een tot 30% grotere wartelpraat, voor meer kabelruimte. En ze worden niet meer gemonteerd geleverd. Theo: “De losse onderdelen zijn eenvoudiger te bewerken en kunnen daarna snel, de deur zelfs zonder gereedschap, in elkaar worden gezet. De bevestigingspunten voor het ophangen zijn één op één gelijk met die van voorgaande series. Zo hoeft bijvoorbeeld het machineframe niet aangepast te worden. Het Rittal Configuration System zet informatie met één druk op de knop om van een oud naar een nieuw type kast. Zo bieden de nieuwe kasten én het nieuwe bestel- en productieproces meer flexibiliteit en betrouwbaarheid. 

Rittal kasten voor bewerking

AX, KX

Webshop

Rittal kasten voor bewerking

VX, HD, SE, SM en AE

Webshop