Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Nieuw in het schap

TeSys island van Schneider Electric

Optimale productiviteit met een slim load managementsysteem

Naar webshop

Met het intelligente load managementsysteem TeSys island is Schneider Electric klaar voor de toekomst. “Dit revolutionaire systeem vereenvoudigt het ontwerp, de installatie en de inbedrijfstelling van motorstarters. En het optimaliseert het gebruik en onderhoud van machines”, verklaart Ruben Sonius, Digital Product Manager bij Schneider Electric. “Zo voegt het in elke levensfase waarde toe voor de machinebouwer én de eindgebruiker.”

 

TeSys island is een digitaal loadmanagementsysteem voor het schakelen, beveiligen en beheren van motoren en andere elektrische belastingen tot 80 Ampère of 37kW. Het gehele systeem bestaat uit slechts 20 referenties. Maar volgens Ruben is het vooral een heel slim product: “TeSys island genereert real-time data over bijvoorbeeld de stroom, spanning, belasting en het energieverbruik van het systeem. Deze informatie maakt het mogelijk de productiviteit en het onderhoud te optimaliseren.”

Voorkomen in plaats van genezen

“TeSys island bestaat uit verschillende modules, die allemaal data over de eigen belasting verzamelen. Afwijkingen in het systeem zijn hierdoor snel zichtbaar en doelgericht - per module - op te lossen, al voordat de machine afslaat. En niet alleen een acuut probleem wordt geregistreerd, maar ook het benodigde onderhoud. Een efficiënte onderhoudsplanning verlaagt de downtime nog meer. Het systeem is proactief in plaats van reactief. Voorkomen is immers beter dan genezen.”

Afwijkingen in het systeem zijn snel zichtbaar en doelgericht op te lossen Ruben Sonius, Digital Product Manager Schneider Electric

Sneller installeren

De verschillende modules worden eenvoudig met een kabeltje gekoppeld. “Er is geen hulpbedrading nodig. Dat scheelt de machinebouwer 10% in de kosten voor bedrading en levert hem nog veel meer tijdswinst op in arbeid”, aldus Ruben. “Daarnaast hebben alle modules een eigen QR-code die toegang geeft tot alle relevante technische documenten voor installatie en onderhoud.”

Sneller programmeren

Bij TeSys island introduceert Schneider Electric een revolutionair systeem van Avatars. “Deze voorgeprogrammeerde functies verkorten de programmeertijd aanzienlijk. De machinebouwer hoeft niet alles handmatig te programmeren, maar kiest een basisfunctionaliteit uit onze digitale bibliotheek. Instellingen uit eerdere fases van een project kunnen ook worden hergebruikt. De bus coupler, het brein van TeSys island, heeft een SD-kaart om configuraties eenvoudig over te zetten.”

Zelfsturend ‘ecosysteem’

Het platform van TeSys island heeft een open Ethernet connectiviteit en ondersteunt ook protocollen van andere fabrikanten, zoals Profibus en Profinet. “Producten en systemen worden steeds slimmer”, besluit Ruben. “Volgens de filosofie van Schneider Electric moeten zij open met elkaar kunnen communiceren. Uiteindelijk ontstaat dan een optimaal, zelfsturend industrieel ‘ecosysteem’. Deze toekomstvisie zullen wij de komende jaren verder door ontwikkelen.”

Naar webshop