Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

VLT AutomationDrive FC 302

De frequentieregelaar, die condities bewaakt en onderhoudt, voorspelt op basis van feiten!
De VLT AutomationDrive FC 302 betekent een doorbraak in de technologie van frequentieregelaars. De regelaar beschikt nu over ingebouwde voorspelbare en op condities gebaseerde onderhoudsfuncties (Condition Based Monitoring).
Wij praten je persoonlijk bij!

Maak een afspraak

Toepasbaar op:

Naast de VLT AutomationDrive FC 302, kan Condition Based Monitoring nu ook toegepast worden op:

VLT HVAC Drive FC 102 in webshop

Waarom is voorspeld onderhoud zo belangrijk?

Bedrijven kunnen het zich niet permitteren dat processen stil komen te staan en de continuïteit van de productie in gevaar komt. Door de conditie van een motor of mechanisch onderdeel te meten, voorkom je stilstand en bespaar je kosten; niet alleen door de stilstand op zich maar ook door te besparen op onderdelen en grotere schade. Onderhoud dus niet achteraf maar gepland uitvoeren. Meten is weten.

Word klant van Solar

Hoe werkt deze slimme regelaar

De VLT AutomationDrive FC 302 met condition based monitoring-optie heeft functies zoals de bewaking van de conditie van de motorstatorwikkeling, van mechanische trillingen en van de load envelope. Grenswaarden kunnen worden ingesteld en referentiewaarden kunnen automatisch of handmatig worden bepaald voor bewaking. Dat kan aan de hand van de betreffende normen en richtlijnen, zoals ISO 13373 en VDMA 24582.

Download onze folder

Bewakingsfunctie 1

De bewaking van de conditie van de motorstatorwikkeling is mogelijk omdat defecten van de motorwikkeling geleidelijk ontstaan. Ze beginnen met een klein kortsluitingsdefect in één wikkeling en de schade breidt zich vervolgens uit. Met onze unieke bewakingsfunctie van de wikkelingsconditie worden motorisolatiedefecten in een vroeg stadium opgespoord zodat ze kunnen worden verholpen tijdens het geplande onderhoud. 

Bewakingsfunctie 2

De versnelde slijtage van mechanische onderdelen wordt voorkomen door de VLT AutomationDrive te gebruiken in combinatie met een trillingssensor. Een externe trillingssensor bewaakt het trillingsniveau in een motor of toepassing. De beschikbare functies zijn referentiemeting, breedband trendbepaling, trilling tijdens versnelling en vertraging en trendbepaling van voorbijgaande trillingen.

Bewakingsfunctie 3

De bewaking van de load envelope gebeurt door de feitelijke belastingskromme te vergelijken met de initiële waarden die tijdens de inbedrijfstelling zijn bepaald. Zo stelt de VLT AutomationDrive bedrijven in staat onverwachte bedrijfscondities te signaleren, zoals bijvoorbeeld een lekkage in een pompsysteem. Andere voorbeelden van problemen in toepassingen zijn pompen waarin vuil of zand terecht is gekomen of ventilatoren met verstopte luchtfilters.

Tijd voor een Drives Webinar

Danfoss heeft een passie voor frequentieregelaars. Deze passie en kennis delen zij graag met jou tijdens verschillende webinars. 

Op deze pagina vind je alle data waarop de webinars plaatsvinden, of kan je, na aanmelding, de recording terug luisteren. De pagina wordt regelmatig geupdate met de nieuwste webinars dus mis het niet!

Webinars

Ingebouwde conditie bewakingsfuncties

De frequentieregelaar kan deze functies uitvoeren zonder dat er een aansluiting op de Cloud of een PLC nodig is. Dat is uniek, maar deze standalone werking hoeft niet. De regelaar is ook geschikt voor connectiviteit; de conditiebewakingsgegevens kunnen in de cloud worden opgeslagen. Zo kan een Technische Dienst een groot aantal condities bewaken op installatieniveau en Cloud analyses uitvoeren. Denk daarbij aan de isolatie van de statorwikkeling of het trillingsniveau van de toepassing.

De FC 302 zonder CBM-optie kun je natuurlijk ook bestellen. Meer informatie over dit type frequentieregelaar kun je teruglezen in onze brochure of direct bestellen in de Solar webshop.

Solar webshop

De VLT® AQUA Drive

De VLT® AQUA Drive is ontworpen om gemotoriseerde AC-toepassingen op het gebied van water en afvalwater optimaal te laten presteren. De frequentieregelaar is dankzij zijn vele krachtige standaardfuncties, die uit te breiden zijn met prestatieverbeterende opties, geschikt voor zowel nieuwe als renovatieprojecten.

Koop direct in webshop

Download of ontvang het boek Vernieuwde Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars

Een nieuwe versie van het beroemde naslagwerk Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars is uit! 
Download de Nederlandse versie of de Engelse versie (iPaper).
Wil je het boek ontvangen? Meld je dan hier aan voor de Drives nieuwsbrief. Na jouw aanmelding kun je een e-mail sturen naar marketing@danfoss.nl met het adres waar het boek naar toe verstuurd mag worden. Je ontvangt dan spoedig jouw exemplaar.

Download