Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Maak gebruik van voorspellend onderhoud!

De intelligente frequentieregelaars van Danfoss optimaliseren niet alleen de prestaties van jouw systeem, maar breiden het ook snel en gemakkelijk uit met voorspellende en op conditie gebaseerde onderhoudsfuncties. Condition-based monitoring (CBM) is ideaal om de beschikbaarheid van pomp-, ventilator- of transportbandinstallaties te verhogen.

Maak een afspraak

Waarom is voorspellend onderhoud zo belangrijk?

Wanneer bedrijfsprocessen stil komen te liggen en de continuïteit in gevaar komt kan dat voor hoge kosten zorgen. Door de conditie van een motor of mechanisch onderdeel te meten, voorkom je stilstand en en grotere schade waardoor dit zich terugverdient. Onderhoud dus niet achteraf maar gepland uitvoeren. Meten is weten.

Onderhoud voorspellen

Hoe werkt een slimme regelaar

Een Danfoss drive met condition-based monitoring-optie heeft functies zoals de bewaking van de conditie van de motorstatorwikkeling, van mechanische trillingen en van de load envelope. Grenswaarden kunnen worden ingesteld en referentiewaarden kunnen automatisch of handmatig worden bepaald voor bewaking. Dat kan aan de hand van de betreffende normen en richtlijnen, zoals ISO 13373 en VDMA 24582.

Download onze folder

Ingebouwde conditie bewakingsfuncties

De frequentieregelaar kan deze functies uitvoeren zonder dat er een aansluiting op de Cloud of een PLC nodig is. Dat is uniek, maar deze standalone werking hoeft niet. De regelaar is ook geschikt voor connectiviteit; de conditiebewakingsgegevens kunnen in de cloud worden opgeslagen. Zo kan een Technische Dienst een groot aantal condities bewaken op installatieniveau en Cloud analyses uitvoeren. Denk daarbij aan de isolatie van de statorwikkeling of het trillingsniveau van de toepassing.

De FC 302 zonder CBM-optie kun je natuurlijk ook bestellen. Meer informatie over dit type frequentieregelaar kun je teruglezen in onze brochure of direct bestellen in de Solar webshop.

Solar webshop

Bewakingsfunctie 1

De bewaking van de conditie van de motorstatorwikkeling is mogelijk omdat defecten van de motorwikkeling geleidelijk ontstaan. Ze beginnen met een klein kortsluitingsdefect in één wikkeling en de schade breidt zich vervolgens uit. Met onze unieke bewakingsfunctie van de wikkelingsconditie worden motorisolatiedefecten in een vroeg stadium opgespoord zodat ze kunnen worden verholpen tijdens het geplande onderhoud. 

Bewakingsfunctie 2

De versnelde slijtage van mechanische onderdelen wordt voorkomen door de Danfoss drives te gebruiken in combinatie met een trillingssensor. Een externe trillingssensor bewaakt het trillingsniveau in een motor of toepassing. De beschikbare functies zijn referentiemeting, breedband trendbepaling, trilling tijdens versnelling en vertraging en trendbepaling van voorbijgaande trillingen.

Bewakingsfunctie 3

De bewaking van de load envelope gebeurt door de feitelijke belastingskromme te vergelijken met de initiële waarden die tijdens de inbedrijfstelling zijn bepaald. Zo stelt de Danfoss frequentieregelaar bedrijven in staat onverwachte bedrijfscondities te signaleren, zoals bijvoorbeeld een lekkage in een pompsysteem. Andere voorbeelden van problemen in toepassingen zijn pompen waarin vuil of zand terecht is gekomen of ventilatoren met verstopte luchtfilters.

De VLT® AQUA Drive

De VLT® AQUA Drive is ontworpen om gemotoriseerde AC-toepassingen op het gebied van water en afvalwater optimaal te laten presteren. De frequentieregelaar is dankzij zijn vele krachtige standaardfuncties, die uit te breiden zijn met prestatieverbeterende opties, geschikt voor zowel nieuwe als renovatieprojecten.

Koop direct in webshop

Uptime verhogen binnen je HVAC systeem

Ontdek waarom u niet langer in sensoren hoeft te investeren wanneer uw ventilatiesysteem met Danfoss frequentieregelaars verschillende controletaken kan uitvoeren.