Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

1 juli volgende fase EU-verordening energie-efficiëntie

Motoren, frequentieregelaars en aandrijfsystemen worden ingedeeld op basis van hun energierendement. Sinds januari 2015 is het een wettelijke vereiste dat nieuwe IE2-motoren een frequentieregelaar nodig hebben om in Europa te kunnen worden gebruikt.

Frequentieregelaars in de webshop

Frequentieregelaars

Vanaf juli 2021 is de minimumvereiste voor motorefficiëntie IE3 (vanaf 0,75 kW), en vanaf juli 2023 is IE4 de minimumvereiste voor motoren in de klasse 75-200 kW. Voor frequentieregelaars geldt vanaf juli 2021 de minimumeis IE2. De norm IEC 61800-9-2 definieert de IE-klassen voor frequentieregelaars, alsook de IES-klassen voor aandrijfsystemen (Power Drive System - motor en frequentieregelaars gecombineerd). Danfoss frequentieregelaars voldoen al aan de strengste eisen van de IEC 61800-9 norm voor energie-efficiëntie en zijn geclassificeerd als IE2.

Bekijk de Frequentieregelaars in de webshop

 

 

 

 

 

Ecodesign

De Ecodesign-richtlijn is het wetgevingskader dat op dit moment eisen vaststelt voor alle energiegerelateerde producten in de huishoudelijke, commerciële en industriële sector in de Europese Unie. De richtlijn is bedoeld om ervoor te zorgen dat fabrikanten het energieverbruik en de milieueffecten van hun producten verlagen door minimale energierendementsnormen op te stellen. Deze eisen worden geleidelijk aangescherpt.
Hieronder ziet u wat er verandert per juli 2021 en juli 2023 en hoe u eenvoudig zelf het energierendement van uw installatie berekent!

Folder “10 dingen die je moet weten over Ecodesign”

MyDrive® ecoSmart™

Wereldwijd worden de relevante voorschriften en normen met betrekking tot energierendement steeds verder aangescherpt. In veel processen levert de motorsnelheidsregeling een belangrijke bijdrage aan de optimalisatie van de systeemefficiëntie. Met MyDrive® ecoSmart™ kunt u snel en eenvoudig de efficiëntieklasse en het deellastrendement berekenen voor Danfoss VLT® en VACON® frequentieregelaars. Zowel voor de drive (CDM - Complete Drive Module) als voor het systeem (PDS - Power Drive System).

 

MyDrive® ecoSmart™: snelle en eenvoudige berekening energierendement

Gebruik MyDrive® ecoSmart™ om: 

• standaardgegevens over deellastverliezen voor Danfoss frequentieregelaars op te zoeken
• deellastpunten voor een specifieke toepassing in te voeren
• de IE-klasse en deellastverliesgegevens voor een frequentieregelaar te berekenen
• de IES-klasse voor een systeem met asynchrone motor en frequentieregelaar te berekenen
• een rapport over de deellastverliesgegevens en de IE- of IES-rendementsklasse te genereren
• de deellastpunten te exporteren voor gebruik binnen je eigen systeem

Bereken zelf het energierendement