Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Danfoss Harmonischen

Een kostbaar probleem eenvoudig opgelost

Bekijk het assortiment in de webshop

Wat verstaat men onder harmonischen?

Een elektrisch AC voedingsnet levert in een ideale situatie een spanning met als basisfrequentie een zuivere sinusvorm van 50 of 60 Hz. Alle elektrische apparatuur is ontworpen voor optimale prestaties op deze ideale voeding. Harmonischen zijn spanningen en stromen met frequenties die gehele veelvouden van de basisfrequentie bevatten. Harmonischen vervormen de zuivere sinusvorm. Vermogenselektronica zoals gebruikt in gelijkrichters, variable speed drives, UPS, verlichtingsdimmers, televisies en veel andere apparaten nemen stroom op die niet-sinusvormig is. Deze niet-sinusvormige stroom beïnvloedt de voeding en vervormt de spanning in meer of mindere mate, afhankelijk van de sterkte of zwakte (kortsluitvermogen) van het voedend net. In het algemeen, hoe meer schakelende vermogenselektronica op een locatie, hoe groter de harmonische vervorming.

 

Danfoss heeft oplossingen die je de mogelijkheid geven om grote belastingen te verbinden met je net zonder risico op onaanvaardbare vervormingsniveaus. Onder bepaalde omstandigheden kunnen onze oplossingen bestaande harmonische “opheffen” met als gevolg dat de algemene situatie verbetert.

KLIK HIER voor informatie over het toepassen van het VLT Advanced Active Filter AAF 006.

Live Webinar

Verbeter de PUE van datacenters en de betrouwbaarheid met geoptimaliseerde HVAC

Neem deel aan dit webinar en leer hoe je de Power Usage Effectiveness van uw datacenter kunt optimaliseren met behulp van ons Danfoss EC + concept en intelligente frequentieregelaars.
Onze HVAC / R-experts, Jesper Therbo en Peder Spek, zullen hun uitgebreide kennis delen over de beste oplossingen voor energie-efficiëntie, intelligent warmtebeheer en het Danfoss EC + -concept.
Je leert ook hoe je de uptime kunt verhogen met condition-based monitoring en hoe u EMC- en harmonischen-interferentie kunt vermijden.

Presentatoren:
Jesper Therbo, Global Head of HVAC / R bij Danfoss Drives
Peder Spek, Product Manager voor HVAC / R bij Danfoss Drives

2 December 08:30-09:30 uur REGISTREER HIER
2 December 17:30-18:30 uur REGISTREER HIER

Optimaliseer energie-efficiëntie door het verminderen van harmonischen

Het brede assortiment aan harmonische oplossingen van Danfoss Drives, kan je ondersteuning bieden om zwakke netwerken te herstellen, netwerkcapaciteit te verhogen, retrofitvereisten te behalen en gevoelige omgevingen te beveiligen. Lees meer over onze oplossingen voor verzachting van harmonischen in de brochure.

Alles weten over Harmonischen?

Bewaak je netverstoringen met digitale tools

Ben je op zoek naar een tool om netwerkverstoringen in je systemen te
berekenen? Met de MCT 31- of HCS 2.0-software van Danfoss kun je de
belastingen op je systeem berekenen en tegenmaatregelen simuleren.

Zo bepaal je snel hoe harmonischen kunnen worden verminderd en voorkom je
onnodige overdimensionering.

Download de software
Netverstoringen - en nu?

Toerenregeling met frequentieregelaars leidt tot een betere efficiëntie en prestatie van de systemen. Maar steeds meer apparaten leidt ook tot meer verstoringen. Sleutelwoord: harmonischen. De kwaliteit van de netspanning neemt af als hier geen rekening mee wordt gehouden. Deze netverstoringen kunnen worden geminimaliseerd met filtertechnologie.

Meer weten?
Optimale temperatuur & zuivere lucht voor ziekenhuizen

Een betrouwbaar HVAC-systeem is essentieel voor gezonde lucht in ziekenhuizen. De VLT® Low Harmonic Drives in de Ljubljana Clinic zorgen voor optimale temperaturen, zuivere lucht en stabiele netwerken. Met geïntegreerde actieve filtertechnologie zijn de drives bijzonder geschikt voor toepassingen met hoog vermogen.

Lees de case
Volgende stap: stream het Harmonic webinar

Heeft u het webinar over harmonischen gemist? Klik hier om het webinar terug te kijken. Tijdens deze sessie leert u alles over waarom frequentieregelaars harmonische vervorming genereren, hoe dit uw installatie beïnvloedt en de beste manier om dit te verminderen. Dit webinar is Engelstalig.

Webinar terugkijken