Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Nefit Bosch

Kansen met bodemwarmtepompen

Nefit Bosch ondersteunt installateurs    

Nefit Bosch is BRL-gecertificeerd en kan installateurs optimaal ondersteunen van ontwerp en realisatie tot en met beheer. 

Ga naar de webshop

Bodemwarmtepompen zijn opmars in Nederland. Een van de redenen is hun hoge rendement. In goed geïsoleerde gebouwen met laagtemperatuurverwarming kan de COP oplopen tot boven de 5: met 1 kWh elektriciteit levert meer dan 5 kWh warmte op. Warmtepompen die gebruikmaken van een gesloten bodembron zijn in principe geschikt voor alle type woningen. In de praktijk worden ze vooral toegepast in nieuwbouw, zowel in woningen, als in bedrijfsgebouwen en utiliteit.

Voordelen bodemwarmtepompen

De investering voor een bodemwarmtepompsysteem ligt, onder andere door de grondbron, hoger dan bij een lucht(-water)warmtepompsysteem. De onderhouds- en energiekosten daarentegen zijn laag en het rendement hoog, zelfs bij lage buitentemperaturen. Ook dat is een voordeel ten opzichte van luchtwarmtepompen, waarvan rendement daalt bij lage buitentemperaturen.

Toegang tot Nefit Bosch producten! Word klant

Bodembron

Een bodemwarmtepomp haalt energie uit de bodembron met behulp van water. Met deze energie wordt de woning verwarmd. Het afgiftesysteem, bij voorkeur vloer- of wandverwarming, moet werken met lage temperaturen. Door het onttrekken van warmte koelt de bron af. In het voorjaar kan de afgekoelde bron worden gebruikt om de woning te koelen (passief). In de zomer kan de bron dan weer worden opgeladen met warmte die uit de woning naar de bron getransporteerd wordt.

Warmtepompen van Nefit Bosch

Al sinds 1975 ontwikkelt en produceert Bosch bodemwarmtepompen. Met ruim 900.000 geplaatste warmtepompen is Bosch een van de grootste spelers in de internationale markt. De komende jaren investeert het bedrijf 100 miljoen euro in de uitbreiding van het programma en het ontwikkelen van nieuwe warmtepomptechnologie.

Dowload hier de folder

WarmtepompPlus

Nefit Bosch is BRL-gecertificeerd en kan installateurs optimaal ondersteunen van ontwerp en realisatie tot en met beheer. Als de warmtepomp in bedrijf is gesteld door Nefit Bosch geldt vijf jaar garantie. Particulieren en bedrijven kunnen bij aanschaf van een Nefit Bosch bodemwarmtepomp tot 3.400 euro subsidie ontvangen.

Dowload prijslijst

Sinds 2014 bestond het warmtepompprogramma van Nefit Bosch voornamelijk uit de bekende EnviLine luchtwarmtepompen. Compress 7001i LWMF is de eerste van een serie bodemwarmtepompen waarmee Nefit Bosch het warmtepompprogramma aanzienlijk verbreed, met in totaal 15 verschillende types met een vermogensrange van 2 tot 80 kW. 

Solar webshop

Ondersteuning installateur

Bodemenergie is een vak apart. Bedrijven moeten gecertificeerd zijn om met bodemenergiesystemen te werken. Installateurs kunnen in alle fasen, van ontwerp en realisatie tot en met beheer, een beroep doen op de gecertificeerde specialisten van Nefit Bosch. 

Ontwerp

Bij bodemwarmtepompinstallaties is een goede dimensionering nog belangrijker dan bij andere soorten installaties. De warmtepomp wordt precies op de woning uitgelegd, want hoe groter het vermogen, hoe hoger de investering. Bovendien veroorzaakt overdimensionering onnodige starts en stops van de warmtepomp, wat het rendement niet ten goede komt. Een te klein systeem kan in de winter vaak niet voldoende warmte leveren, waardoor de elektrische bijverwarming moet bijspringen, met een hoger energieverbruik tot gevolg. 

Realisatie

Voor een bodemwarmtepompsysteem is een gesloten bodemlus nodig met een diepte van 100 tot 200 meter. De boringen moeten hiervoor uitgevoerd worden door een gecertificeerd bronboringsbedrijf. Omdat alle componenten uit de installatie – zowel het ondergrondse, als het bovengrondse deel – nauw met elkaar samenhangen, is een integrale benadering nodig om de vooraf opgegeven prestaties in de praktijk te kunnen garanderen. Nefit Bosch is BRL 6000-21 gecertificeerd en kan desgewenst de verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie en beheer van het bovengrondse deel van de installateur overnemen.

Beheer

Monitoring en onderhoud zijn bij bodemwarmtepompen erg belangrijk. Als er iets mis is met de warmtepomp of de bron, kan het energieverbruik snel stijgen. Bij de nieuwe Compress 7001i warmtepomp bewaakt de gepatenteerde Bron Systeem Management (BSM) technologie van Bosch continu het bronvermogen. De bron wordt zo optimaal benut en uitputting wordt voorkomen. Slimme sensortechnologie detecteert bovendien de bodemeigenschappen en past het vermogen aan voor een nog hoger rendement.

Beheer: Remote Monitoring

De onderhoudspartij monitort het rendement van de warmtepomp. Daarbij worden de  brontemperaturen in de gaten gehouden en eventuele storingsmeldingen, zodat er kan worden ingegrepen als dat nodig is. Een groot voordeel hierbij is dat nieuwe modellen, zoals de Compress 7001i LWMF, op afstand kunnen worden gemonitord. Via het nieuwe HomeCom Pro portal heeft de installateur 24/7 zicht op de aangesloten installaties. Hij ontvangt direct een melding als er iets niet goed functioneert. Ook kunnen de belangrijkste parameters instellen, zoals de stooklijnen, op afstand worden ingesteld.

Download installatie-instructie

Nieuw: Compress 7001i LWMF modulerende bodemwarmtepomp

De Compress 7001i LWMF is een nieuw type modulerende bodemwarmtepomp met een gesloten, verticale  aardcollector als bron. De Compress 7001i is ‘’BENG-ready’’ en leverbaar in drie vermogens: 8, 12 en 16 kW. De intelligente warmwaterbereiding met geïntegreerde voorraadboiler zorgt voor een royale hoeveelheid warm water van 300 liter. Gepatenteerde Bosch-technologie zorgt voor een hoog rendement en een lange levensduur. De warmtepomp is eenvoudig te installeren en online te monitoren. Nefit Bosch biedt de mogelijkheid van vijf jaar garantie en BRL-gecertificeerde ondersteuning in alle projectfasen.

Nog geen klant van Solar? Meld je eenvoudig aan

Energieklasse A+++, hoge SCOP

De Compress 7001i LWMF kan twee verwarmingscircuits aansturen, bijvoorbeeld voor vloerverwarming en voor radiatoren. De warmtepomp valt in de hoogste energieklasse: A+++ voor verwarming en onderscheidt zich verder door het feit dat hoge aanvoertemperaturen mogelijk zijn, tot wel 68°C. Daarnaast is de SCOP, de gemiddeld COP over het hele jaar, bijzonder hoog, tot 5,55 B0/W35 volgens EN14825. Naast uitstekende energieprestaties, kent de nieuwe warmtepomp een zeer stille werking, met een geluidsdrukniveau van 31 tot 37 dB(A) op 1 m afstand.  De Compress 7001i LWMF 8 kW is getest volgens de nieuwe norm (NTA 8800) en is daarmee BENG-Ready.

Tot 300 liter warm water

De ingebouwde RVS voorraadboiler levert tot 300 liter warm water van 40 °C. De warmteverliezen zijn minimaal door het gebruik van innovatieve isolatiematerialen, wat bijdraagt aan een energielabel A+ voor warm water. De intelligente warmwaterbereiding voorkomt energieverspilling en een tekort aan warm water. De warmwaterfunctie kan via het touchscreen worden ingesteld op Economy, Normal of Comfort. De warmtepomp kan worden uitgebreid met een externe boiler.

Installateursvoordelen

De Compress 70001i LWMF bestaat uit een boven- en een onderdeel met een uitneembare koudemiddelcircuitbox. Dit vereenvoudigt transport en installatie en bespaart tijd bij servicewerkzaamheden, evenals de installatievriendelijke bovenaansluitingen. Een buffervat is voor deze warmtepomp niet nodig, wat tijd, ruimte en kosten bespaart. De intuïtieve opstartprocedure zorgt voor snelle en eenvoudige inbedrijfstelling.

Bekijk hier de Compress 70001i LWMF