Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Snel, veilig maar vooral een hygiënische drinkwaterinstallatie met RAUTITAN

Sneller, slimmer, duurzamer. Uiteraard voor een betaalbare prijs en dit mag niet ten kosten gaan van de kwaliteit. De eisen die aan installatiesystemen worden gesteld worden steeds complexer.

Met REHAU ben je hierop voorbereid, wij leveren meer dan alleen een product. REHAU levert innovatieve oplossingen, die perfect op elkaar zijn afgestemd en daardoor sneller, eenvoudiger en veiliger geïnstalleerd kunnen worden. Dit geldt ook voor het installatiesysteem RAUTITAN. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, ééngezinswoningen of kantoorpanden – met RAUTITAN ben je op alle situaties in de bouw voorbereid. Hoe we dit noemen? Heel eenvoudig: #expectmore

Altijd aan de veilige kant
Waterlekkage komt vaker voor dan men denkt. De meest voorkomende oorzaak: defecte afdichtingen en verbindingen. Met RAUTITAN reduceer je het installatie- en schaderisico aanzienlijk.

Compromisloos dicht
Met RAUTITAN creëer je een permanent dichte verbinding met buis, fitting en schuifhuls. En dat zonder O-ring, de buis zelf is het afdichtmiddel. De installatie is direct met druk belastbaar.

Zekerheid op het eerste gezicht
Een eenvoudige visuele controle geeft al voor de druktest zekerheid. Wanneer de schuifhuls tegen de fittingkraag aan zit is de verbinding dicht.

De hoogste kwaliteit
Een levensduur van meer dan 50 jaar, de hoogste vernettingsgraad in PEX, corrosiebestendig, met loodvrije verbindingstechniek en conform de drinkwaterregelgeving KIWA-ATA gecertificeerd: belangrijke kenmerken die ervoor zorgen dat het RAUTITAN PE-Xa leidingsysteem nu al voldoet aan de allerhoogste materiaaleisen voor morgen.

Betrouwbaar duurzaam
De RAUTITAN buizen van vernet polyethyleen zijn bijzonder robuust en daardoor perfect uitgerust voor de dagelijkse praktijk op de ruwe bouwplaats. Dit wordt gewaarborgd door de kwaliteitsborgingsmaatregelen en –tests tijdens het productieproces en door regelmatige controles door onafhankelijke testinstituten.

RAUTITAN heeft het onder de knie
Doordat de aluminium laag van de RAUTITAN stabil buis zich aan de buitenzijde van de buis bevindt is er minder risico op het knikken van de buis tijdens de verwerking. Desondanks blijft de flexibiliteit behouden, zelfs bij verwerking bij lage temperaturen.

Behoud de kwaliteit van het levensmiddel water

Drinkwaterbedrijven leveren water van een hoge kwaliteit. Dat garandeert nog niet dat je deze kwaliteit uit je kraan krijgt. De drinkwaterinstallatie van tegenwoordig is van zoveel tappunten voorzien dat er ook tappunten tussen kunnen zitten die minder frequent worden gebruikt. Het water dat in dit leidingdeel zit, staat voor langere tijd stil en bederft.

Naast deze stilstand is ook de temperatuur een bepalende factor in de toename van dit bederf. Het steeds beter isoleren van onze woningen betekent ook dat we gemiddeld een hogere temperatuur in ons leidingsysteem hebben. Dat alles kan tot bacteriegroei leiden, en dan ligt ook de legionellabacterie op de loer. Om een optimale waterkwaliteit binnen een gebouw te waarborgen komt het er dus op aan, een drinkwaterinstallatie zo aan te leggen dat de kwaliteit van het drinkwater gegarandeerd blijft. Dat begint al bij de keuze van een goed leidingsysteem zoals RAUTITAN van REHAU.

Bekijk het volledige assortiment

Kiemvrij – bevestigd door het Fraunhofer Instituut
De schuifhulsverbindingstechniek zorgt voor een kiemvrije verbinding. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat RAUTITAN een systeem is zonder dode ruimtes. Door het opwijden van de buis ter plekke van de verbinding ontstaat een zeer gunstige Zeta-waarde (weerstandswaarde). Dit voorkomt grote snelheidsverschillen, wat weer een gunstig effect heeft op de biofilmvorming en het aanwezige sediment.

Hygiënisch geoptimaliseerd ontwerp
Naast de kiemvrije verbindingstechniek voorkomt de gladde binnenwand van de buis ook grove afzetting en helpt zo de verontreiniging in de buis te verminderen zodat RAUTITAN bij uitstek geschikt is voor toepassingen met speciale hygiëne-eisen, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen.

Alles optimaal laten stromen
Een hygiënische installatie kan gerealiseerd worden door de installatie doorstromend aan te sluiten. Wanneer doorstromende muurplaten in serie aansloten worden met aan het einde een regelmatig gebruikt tappunt zoals een toilet, stromen alle tappunten automatisch door zodra men het toilet doortrekt. Zo wordt het water in de leidingen constant ververst en wordt er minder water verbruikt.

Hygiënische lektest
Met RAUTITAN kan de lektest worden uitgevoerd niet alleen met water, maar ook met lucht of inerte gassen. Op deze manier kan de aanslag van schadelijke micro-organismen zoals bijv. legionella worden voorkomen door langdurige stagnatie van water in de leidingen tussen het testen en het in bedrijf stellen.

12mm voor een korte leidingwachttijd

De RAUTITAN flex buis is er ook in 12 millimeter. Dit is dus een buis met een heel kleine diameter en dat heeft invloed op de wachttijd van het warme water in de badkamer of keuken. Met het RAUTITAN flex 12 mm programma realiseer je warm water van 45° C binnen 20 seconden bij het verste tappunt; in de keuken en badkamer. Door deze hoge stromingssnelheid (<2 m/s) treedt een zelfreinigend effect op bij zowel warm- als koud waterleidingen. Zo voorkom je nagroei en sedimentatie. Door de kleinere waterinhoud heb je ook minder energie- en waterverspilling.

Koop nu

Smart & Fast installeren met REHAU

Met RAUTITAN ga je voor een installatiesysteem dat jou en jouw klanten zekerheid biedt. En dan kun je door de betrouwbare verbindingstechniek en voorgemonteerde elementen er ook nog voor zorgen dat het installatiewerk heel wat sneller gaat. Naast het RAUTITAN programma biedt REHAU nog meer productoplossingen om slimmer en sneller te werk te gaan en om zo kostbare tijd te besparen.

Met Smart Comfort slim en efficiënt het beste feelgood-klimaat creëren

In een woning of werkomgeving wil je het beste feelgood-klimaat creëren. Temperatuur speelt hierbij een belangrijke rol. Met REHAU-vloerverwarming begeef je je op het gebied van Smart Comfort. Complete, betrouwbare en ergonomisch goed doordachte systemen voorzien van slimme technische details om zowel de installatie als service zo snel en smart mogelijk te maken.

Bekijk het assortiment
Houd je waterleiding onder controle met de slimme waterregeling RE.GUARD

Weg met dat ongemakkelijke gevoel wanneer je van huis bent. RE.GUARD werkt volledig onafhankelijk. Het besturingssysteem RE.GUARD bewaakt en evalueert continu de watertoevoer en -druk met behulp van o.a. ultrasone technologie. In het geval van afwijkingen sluit RE.GUARD de hoofdwaterleiding af en ontvang je een bericht via de app. Dure schade, schimmel, immateriële verliezen en tijdrovend gedoe met de verzekering kunnen zo voorkomen worden.

Bekijk het assortiment
Nieuw – systeem RAUTITAN stabil 50 + 63 voor het transport van grotere volumes water

De alupex buis RAUTITAN stabil is vanaf nu ook verkrijgbaar in de diameters 50 en 63 mm. Deze uitbreiding van het RAUTITAN stabil programma is vooral gericht op de hoogbouw waar men zowel de verdiepingsvloer als ook de schacht van één en hetzelfde leidingsysteem wil voorzien.

Bekijk het assortiment