Sluiten Fastbox gewijzigd naar Fastbox Maxi

Vanwege het formaat van de artikelen is het alleen mogelijk deze via Fastbox Maxi te leveren.

Lees meer...
Negeren of Opslaan?

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Rittal

Compacte behuizingen AX en KX

De wand-/vloerkasten AX en KX van Rittal zijn niet alleen eenvoudiger en sneller te monteren, maar bieden ook een hogere mate van veiligheid en flexibiliteit.

Koop direct in webshop

Sinds de oprichting van Rittal ontstonden dankzij de enorme innovatiekracht een groot aantal kastgeneraties, miljoenen keren gebruikt en altijd hun tijd vooruit. De jongste generatie wand-/vloerkasten AX en KX  zijn ontwikkeld tot een systeemoplossing voor Industrie 4.0. De digitalisering verandert de eisen aan het product, zijn omgeving en zijn beschikbaarheid.

Eenvoudiger, sneller, flexibeler, veiliger

Met de nieuwe, sterk geautomatiseerde fabriek voor de nieuwe wand-/vloerkasten is Rittal voorloper in de branche. Het doel was om de hoge efficiëntie tot in het productieproces van de klant overdraagbaar te maken, naast de eigen flexibiliteit. Het speciaal voor AX ontwikkelde verpakkingsconcept maakt het mogelijk om vlakke delen direct, zonder demontage uit te pakken en in het productieproces te integreren. QR-codes op de deur, montageplaat en wanddeel van de AX voor een naadloze monitoring vereenvoudigen het bestelproces van goederenontvangst tot eindoplevering.

Bekijk hier alle AX. KX. producten

Geïntegreerde oplossingen

Vanaf engineering en systeemtechniek tot automatisering- Rittal biedt geïntegreerde, consequente oplossingen voor de complete waardeketen. De softwaretools van Rittal, zoals Rittal Configuration System en Therm, en EPLAN Pro Panel, ondersteunen de complete engineering, een nog efficiëntere planning en workflow. 

Nog geen klant van Solar? Meld je eenvoudig aan

De ruimte in de AX is beter te benutten door modulaire bouwwijzen, geoptimaliseerde uitsparingen en afmetingen. Door de geïntegreerde nokken kunnen rails ook onder dynamische belasting gemonteerd worden. De profielen in de deur hebben een systeemraster waardoor systeemchassis uit het VX-platform toepasbaar zijn en dat vereenvoudigd logistiek en voorraadbeheer. De montage van de deur is zonder gereedschap te realiseren en de nieuwe wandbevestigingsbeugels zijn in een handomdraai vanaf de buitenzijde te monteren. Aarding van de plaatdelen kan door de gewijzigde bevestiging ook achteraf gemonteerd worden.

Optimale kabelgeleiding

Voor kabelgeleiding zorgt een tot wel 33% grotere wartelplaat voor meer beschikbare ruimte, flexibele kabelinvoer waarbij de wartelplaat altijd potentiaal vereffend gemonteerd wordt. De naadloos in geschuimde afdichting in de deur ligt breed op de specifieke, vlakke kastomzetting wat bijdraagt aan het behoud van de hoge beschermklasse tot IP 66 en beschermklasse IK 10. De deur is andersom scharnierend te maken wat ook geldt voor de dubbeldeurs uitvoeringen. De knevelsluitingen worden los bijgeleverd waardoor er geen tijdrovende demontagewerkzaamheden nodig zijn bij mechanische bewerkingen van de deur.

Download brochure